LA VAGA DEL 29-M
Política 29/03/2012

La veu de la majoria que avui ha sortit al carrer

Són l'altra cara dels aldarulls i, encara que els incidents capten gran part del focus mediàtic, els ciutadans que han sortit pacíficament a protestar al carrer han sigut una àmplia majoria. Aquí en tenim alguns exemples

Sara González
2 min
SALVADOR LÓPEZ

BarcelonaAvui han fet vaga a la feina i han volgut tancar la jornada participant pacíficament a la manifestació convocada a Barcelona contra la reforma laboral. Mestres, funcionaris, personal del sector sanitari, aturats i fins i tot jubilats s'han manifestat pel centre de Barcelona en un ambient festiu. Són la majoria, l'altra cara de la moneda dels aldarulls.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

1. Salvador López

"Sóc funcionari i sóc aquí per protestar contra la retallada als drets dels treballadors. Uns ajustos que s'uneixen als del Govern, que només es dedica a retallar per baix", explica el Salvador, que avui ha anat a la manifestació amb tota la família. "Si no protesto jo, qui ho farà per ells?", assegura assenyalant la seva filla, que tampoc ha anat a l'escola.

2. Raquel Jiménez

"Sóc infermera i he fet vaga perquè la reforma laboral aboleix tots els drets que tenim com a persones i que van aconseguir els nostres pares i avis després de molts anys de lluita. Sé que és difícil, però espero que aquesta protesta serveixi per aturar les retallades", diu la Raquel, que ha anat a la manifestació amb les seves companyes, que treballen al sector sanitari.

3. Carmen Velazco

"No importa que tingui 72 anys i estigui ja jubilada. Som grans i tenim fills i néts, i lluitem pel seu futur. Tot el que hem aconseguit amb anys de lluita ho estem perdent ara. Jo tinc la meva paga i vull que els més joves també la tinguin quan siguin grans", diu la Carmen, que ha anat a la manifestació amb el seu marit, Fernando Miranda, de 82 anys.

4. Marga i Laura

"La reforma laboral només afavoreix els empresaris i la dreta. Podrien retallar d'altres partides, com les de l'exèrcit", afirmen la Marga i la Laura, que han anat a la manifestació després d'una jornada de vaga lluint una original pancarta.

5. Raquel Cano i Patricia Cinza

"No es poden tocar uns drets que fa 30 anys que hem anat reivindicant. No podem deixar que el capitalisme ens faci esclaus", diu la Raquel, educadora social. La seva amiga Patricia afegeix: "Cada vegada ens exigeixen més hores de feina per menys sou. La precarietat és molt gran".

6. Montse Serra

"Volem que la feina dels nostres fills no sigui tan precària com la nostra. Tenim la sensació que després d'anys de lluita tots els nostres drets quedaran per terra. Els polítics mai tenen cap responsabilitat de res, tot ho paguem nosaltres", afirma la Montse, treballadora de l'administració pública, que ha anat amb unes companyes a la protesta.

7. Jordi Fernández

"Estic en contra de la reforma i els sindicats i tota la pantomima que tenen al darrere. M'esperava que avui vingués molta gent, com així ha sigut, perquè el que s'està fent és un atemptat contra els treballadors", opina aquest informàtic de 24 anys.

stats