Política 02/05/2016

Oriol Corral, el regidor de SOM Gramenet que ha contestat en castellà, i de forma irònica, a C's

Corral va intervenir durant el debat de la moció –que no es va aprovar– "en defensa de la cooficialitat de les llengües a l'administració i contra el manifest Koiné"

Ara
1 min

Barcelona"La faré en castellà perquè vegis que vaig superar la dictadura de l'apartheid catalanista de l'escola. No sé com vaig superar totes les traves que m'obligaven a parlar només en català". Així començava la seva intervenció el regidor Oriol Corral (SOM Gramenet) en el debat sobre la moció "en defensa de la cooficialitat de les llengües a l'administració i contra el manifest Koiné", presentada per Ciutadans al ple municipal del 25 d'abril.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El regidor, que va fer la tota la intervenció en castellà, primer va explicar en to irònic les penes que va passar per poder parlar en castellà i després va carregar durament contra la moció de Ciutadans: "He estat mirant fins i tot percentatges, el tema de les televisions, premsa escrita, nombre de parlants, quina situació té a Santa Coloma actualment el català. Com sabeu, una presència total del 95% de catalanoparlants, cap televisió en llengua castellana, el cine que veieu tot és en versió original catalana... Evidentment, quan vas per algun lloc i preguntes en castellà ets discriminat, tothom ho ha patit".

Seguidament, afegia: "Ningú parla d'això i a ningú li importa. No hi ha hagut cap sindicat ni associació de veïns, ni casa regional, ni un grup d'immigrants que us hagi dit que se senten discriminats per això del català. Us sentiu discriminats vosaltres, no sé fins a quin punt arriba l'autoodi".

stats