CONSELL EXECUTIU
Política 10/04/2012

El Govern repta Rajoy a retallar en sanitat fent pagar per la manutenció als hospitals

L'executiu català recorda que a Alemanya es paguen 10 euros diaris per a aquest concepte i defensa aquest sistema de copagament per als ciutadans amb recursos

Sara González
1 min
Francesc Homs, portaveu del Govern / ACN

BarcelonaEl portaveu del Govern, Francesc Homs, ha assegurat que hi ha “recorregut” per retallar la despesa en sanitat sense necessitat que afecti l’assistència directa als pacients. El Govern defensa que es recorri a mesures de copagament que ja existeixen a altres països avançats d’Europa, com ara fer pagar per la manutenció als hospitals, i que no va poder aplicar a Catalunya per manca de “marc competencial”.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Homs ha recordat al PP que el Govern va analitzar, per exemple, la possibilitat de fer pagar per la manutenció i l’estada a l’hospital a les persones amb prou recursos. El portaveu ha recordat que a Alemanya es paga al voltant de 10 euros diaris per a aquest concepte. “A Catalunya ho vam analitzar però no vam poder aplicar-ho pel marc normatiu que tenim”, ha dit Homs, qui ha afegit que si a casa la gent paga el menjar, l’aigua i la llum també té sentit que ho faci a l’hospital en comptes de tenir una estada gratuïta.

I és que retallar en sanitat, ha afirmat Homs, no vol dir necessàriament tancar serveis o quiròfans. “La introducció del copagament sense que afecti l’atenció sanitària sí que deu ser possible si la Generalitat ho ha fet allà on podia fer-ho competencialment”, ha assegurat en referència al tiquet moderador.

stats