Política 11/03/2016

Margallo, sobre el canvi de nom de la conselleria d'Afers Exteriors: "Digues-li llet o substància lactosa. El problema no és el nom"

El ministre d'Exteriors en funcions diu a TVE que el govern espanyol estudiarà avui en el consell de ministres la suspensió de la conselleria per part del TC

Ara
2 min
El ministre d'Exteriors en funcions, José Manuel García-Margallo, durant una entrevista a 'Los Desayunos' de TVE

Barcelona"Al líquid que hi ha dins l'ampolla, digues-li llet o substància lactosa. És igual. El problema no és el nom, sinó la cosa". Així s'ha referit aquest divendres el ministre d'Exteriors espanyol en funcions, José Manuel García-Margallo, al canvi de nom de la conselleria d'Afers Exteriors que el Govern va anunciar la setmana passada per esquivar la suspensió del Tribunal Constitucional (TC).

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Margallo ho ha dit en una entrevista a 'Los Desayunos de TVE' en la qual ha avançat que el govern espanyol estudiarà en el consell de ministres d'aquest divendres la suspensió per part del TC de la conselleria que capitaneja Raül Romeva.

El Govern va decidir dimarts passat canviar el nom de la conselleria d'Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència davant la suspensió de les competències en matèria d'exteriors per part del TC. El nou nom del departament és Afers i Relacions Institucionals i Exteriors i Transparència. "La decisió està presa per no aturar-nos", va apuntar el mateix Romeva.

Sobre les competències i les funcions de la conselleria de Romeva, Margallo ha afirmat que "aquesta batalla es juga a l'exterior", perquè "un estat ho és en la mesura que els altres estats el reconeixen com a tal" a nivell internacional.

Rajoy no està qüestionat

En clau de partit, Margallo ha assegurat que el debat sobre Rajoy "no existeix" a les files del PP. És més: ha assegurat que les veus que demanen la seva retirada, com l'expresident de Múrcia Alberto Garre, "són aïllades" i "buscades" expressament per generar polèmica. I ha conclòs: "Demanar-li a Rajoy que es retiri seria injust".

stats