Política 22/06/2015

Mas garanteix a les entitats sobiranistes que mantindrà el 27-S hi hagi o no llista unitària

Els caps visibles de l'ANC, Òmnium i l'AMI es comprometen a "estudiar" la proposta del president de la Generalitat i li anuncien que faran un procés de debat intern per decidir si es posen al capdavant de l'operació

Roger Mateos
2 min
El president de l'ANC, Jordi Sànchez, i la presidenta d'Òmnium, Muriel Casals / FRANCESC MELCION

BarcelonaEl president de la Generalitat, Artur Mas, s'ha reunit aquest dilluns amb els caps visibles de les entitats sobiranistes per parlar del seu emplaçament a la societat civil a impulsar una llista unitària de l'independentisme per a les eleccions del 27-S. Fonts de la Generalitat han explicat a l'ARA que la reunió s'ha produït amb posterioritat a la presa de possessió dels nous consellers del Govern. Segons les fonts consultades, Mas els ha garantit que mantindrà la convocatòria del 27-S, assumeixin o no la responsabilitat d'impulsar una llista unitària del sobiranisme.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Mas ha aprofitat la reunió per detallar-los la proposta de promoure una candidatura del sobiranisme civil, que ell s'ofereix a no encapçalar. Dissabte ja va deixar clar que no es tractaria d'una llista "del" president, sinó d'una llista "amb" el president. Fonts coneixedores de la trobada han indicat que els representants de les entitats s'han compromès a "estudiar" l'oferiment de Mas i han explicat que faran un procés de debat intern per decidir si es posen o no al capdavant de l'operació. Mas els ha explicat que està convençut que havia de plantejar aquesta idea perquè molta gent li demana unitat sobiranista.

La trobada s'ha celebrat després que les entitats del sobiranisme civil l'hagin demanat. El president de l'ANC, Jordi Sànchez, havia explicat hores abans que juntament amb Òmnium i l'AMI volia reunir-se amb Mas aquesta mateixa setmana perquè els concreti la proposta que els va llançar dissabte perquè encapçalin una llista unitària "amb" el president. "No defugirem la invitació", ha dit, però ha admès que l'oferiment els va agafar per sorpresa i, per tant, no donaran una resposta "precipitada" sense tenir tots els elements per poder valorar la proposta.

Sànchez ha deixat clar que, sigui quina sigui la decisió final, es mantenen totes les mobilitzacions, campanyes i actes previstos per a l'estiu. "La nostra raó de ser és ajudar a crear majories socials perquè el 27-S sigui a favor de les forces independentistes", ha assegurat. Les entitats reuniran els seus respectius òrgans a finals de setmana per confeccionar la resposta, que tindrà, ha dit Sànchez, com a únic objectiu "reforçar tot el sector sobiranista i independentista". Una decisió que es podria fer pública la setmana que ve.

stats