Política 17/05/2012

Camacho: “La prioritat ara no és la clau de la caixa, és la recuperació econòmica”

La presidenta del PP assegura que el Govern "ha fet els deures" amb la presentació del pla d'ajust, que serà "valorat positivament" al CPFF

Sara González
1 min
Artur Mas i Sánchez Camacho reunits al Palau de la Generalitat / PERE TORDERA

Barcelona“La prioritat no és el pacte fiscal ni la clau de la caixa, és la recuperació econòmica”. Aquest és el missatge que ha traslladat la líder del PP, Alícia Sánchez-Camacho, al president de la Generalitat, Artur Mas. En una reunió que ha durat poc més de dues hores, Camacho ha insistit que la reivindicació del pacte fiscal no ha de ser “una excusa” per no parlar de les mesures per sortir de la crisi i ha demanat un consens de totes les forces polítiques per millorar el finançament de Catalunya sense sortir de la LOFCA.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons la líder dels populars, el que cal ara és un gran "pacte social i econòmic per sortir de la crisi" i que el nou model de finaçament ha de ser conseqüència de la recuperació. Per la dirigent popular, no s'han de buscar posicions “maximalistes” que aboquin Catalunya a la “fractura social”, sinó que cal trobar “posicions intermitges”. De fet, davant l'objectiu de sortir de la LOFCA i el pla B de Mas de constituir una Hisenda pròpia si el PP no accepta el concert, Camacho ha recordat que “l'estat de dret no empararia” una decisió unilateral del Govern en aquest sentit.

La presidenta del PP ha reivindicat una negociació “seriosa, responsable i serena” per evitar fractures i ha afegit que mentre “alguns basen en el model en la clau de la caixa”, una decisió “política i no tècnica”, pels populars la clau està en el consens. Camacho ha considerat que la cimera que convocarà a finals de mes Mas amb tots els grups serà una oportunitat d'aconseguir el gran acord. A més, ha recordat que només un pacte que inclogui el PP “serà garantia d'èxit”.

stats