POLÍTICA
Política 12/04/2012

Mas-Colell augura que una Catalunya independent seria, com a mínim, tan pròspera com l'actual

El conseller d'Economia respon a les declaracions de la delegada del govern espanyol a Catalunya

Ara / Acn
1 min

BarcelonaEl conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, ha augurat que una Catalunya amb estat propi seria, com a mínim, tan pròspera com l'actual, perquè la seva fortalesa econòmica i capacitat d'exportació farien que continués sent igual de competent.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El responsable econòmic del Govern ha fet aquestes declaracions a Catalunya Ràdio en resposta a la delegada del govern estatal, María de los Llanos de Luna, que va dir fa uns dies que en aquest hipotètic cas, Catalunya seria l'estat més pobre de la Unió Europea.

A banda, Mas-Colell ha avisat que les retallades econòmiques poden portar Catalunya als nivells d'estat del benestar de fa deu anys, és a dir, "una mica més modest", al seu parer. Segons l'opinió de Mas-Colell, el que va dir la delegada del govern estatal a Catalunya era més "una amenaça" que una realitat, en el sentit que l'Estat "vetaria" Catalunya a la UE si volgués ser independent. El titular d'Economia creu que el país té prou fortalesa econòmica per seguir sent competent en una hipotètica situació d'estat propi.

stats