Política 17/02/2015

Mas recomana no precipitar el full de ruta independentista i intentar que s'hi sumin les forces que encara dubten

El president de la Generalitat admet que hi ha formacions que "estan posant interrogants" a l'objectiu de la independència i "dificulten un consens més gran", però adverteix que no frenaran el pla sobiranista que acabin pactant els partits que ho vulguin

Roger Mateos / Sara González
1 min

BarcelonaEl president de la Generalitat, Artur Mas, ha recomanat aquest dimarts que les forces que negocien un full de ruta comú cap a la independència no es precipitin a l'hora de presentar-lo i esperin que algunes de les formacions que encara dubten s'hi acabin sumant. Després de la reunió del Govern d'aquest dimarts, Mas ha comparegut a la sala de premsa del Palau de la Generalitat per exposar els seus deu eixos principals d'actuació fins a les eleccions del 27 de setembre. En el torn de preguntes, Mas s'ha referit al full de ruta que miren de consensuar discretament les forces sobiranistes.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

A parer seu, no és imprescindible que s'acordi abans de les eleccions municipals del 24 de maig. "El que és més important és que com més formacions polítiques hi hagi, millor. Com més siguem, millor", ha assegurat. Mas ha reconegut que "no és fàcil" ampliar el ventall de forces favorables a la independència, més enllà de CDC, ERC i la CUP. ICV-EUiA i Unió mantenen, de moment, les seves distàncies. Mas ha admès que algunes formacions "hi estan posant interrogants". "És legítim, però això dificulta un consens més gran", ha subratllat. "Si per arribar a aquest consens gran calen unes setmanes més, no hi posaré cap impediment", ha recalcat. Mas, no obstant això, ha volgut deixar clar que, "si al final som menys, també tirarem endavant".

stats