Política 24/04/2014

Mas: "La marca més potent que avui té Espanya és Barcelona"

El president destaca davant d'un fòrum d'empresaris espanyols que Catalunya ja exporta més a l'estranger que a la resta de l'Estat

R. Mateos / E. Freixa
2 min
Mas en el fòrum empresarial / MANOLO GARCÍA

BarcelonaEl president de la Generalitat, Artur Mas, ha destacat aquest dijous que "avui dia la marca més potent que té Espanya es diu Barcelona". Mas ha intervingut en una trobada empresarial organitzada pel Foro de Marcas Renombradas Españolas, al Palau de Congressos de la Fira de Barcelona, una hora abans que ho faci el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, també convidat al fòrum.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Mas ha posat de relleu que "Barcelona s'ha convertit en una gran marca internacional", tot i que "no ho era" fa vint anys. Això s'ha aconseguit en les últimes dues dècades amb esforç, ha explicat, perquè "prestigiar una marca no és fàcil". Més enllà de les marques que representen les empreses i entitats de l'estat espanyol, per a Mas la marca territorial amb més projecció mundial, amb diferència, és la capital catalana, tot i que d'altres ciutats també "es defensen". Segons Mas, "el repte és que hi hagi més marques com la de Barcelona".

Davant de més de mig miler d'empresaris de l'Estat, Mas -en una intervenció en castellà- ha tret pit per la fortalesa exportadora i d'atracció d'inversió estrangera, que lluny de veure's afectada pel procés sobiranista segueix a l'alça. "En els últims dos anys, Catalunya ha venut més a l'exterior que a la resta d'Espanya, això no havia succeït mai, estem en un punt de cocció en què l'esforç de dècades per a la internacionalització de l'economia catalana està començant a donar clarament els seus fruits", ha destacat Mas, recordant la tasca internacionalitzadora ja des dels primers governs de Jordi Pujol.

Mas ha apuntat que Catalunya està registrant un "rècord d'exportacions" fins al punt d'acaparar el 25% del comerç exterior de l'Estat, tot i representar el 18% del PIB estatal i malgrat no ser exportadora de "grans vaixells, aeronaus o armament". A això s'hi afegeix el "gran poder d'atracció d'inversions exteriors", a més d'absorbir el 25% de turisme estranger que visita l'Estat.

stats