Cultura
Política 10/01/2011

Mascarell: "Les paraules clau de la meva gestió seran internacionalització, creativitat i cooperació"

El conseller de Cultura vol que el país i el sector "renovin el seu compromís" mutu. Relativitza la seva sortida del PSC

Albert Castellví
2 min
Una entesa entre Macba i MNAC ens farà guanyar molt de terreny.

BarcelonaEl conseller de Cultura, Ferran Mascarell, ha definit avui amb tres paraules els que hauran de ser els eixos fonamentals de la seva tasca al capdavant del departament: "internacionalització, creativitat i cooperació". En la seva opinió, la cultura catalana té un dèficit que cal superar: "Tenim més talent i creativitat que capacitat per projectar-los" internacionalment. Sobre la llei del cinema, Mascarell ha dit que, més enllà de la polèmica sobre el doblatge, l'objectiu ha de ser que hi hagi "més cinema en català i més pel·lícules en versió original". El conseller s'ha referit també al Consell de les Arts, que per ell ha de ser "un tutelador de la cultura", i no pas un gestor.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Entrevistat al programa Els matins de TV3, Mascarell ha definit de forma clara la seva visió de la cultura: "Sóc dels que crec que un país val el que val la seva cultura", i per això ha expressat la seva voluntat de fer el possible perquè "la cultura renovi el seu compromís amb el país, i el país renovi el seu compromís amb el seu sector cultural".

Mascarell ha parlat també de la seva marxa del PSC arran del seu fitxatge pel Govern d'Artur Mas, i ha recordat que va ser José Montilla qui el va instar a deixar el partit. Tot i això, ha insistit: "Em segueixo definint com a socialdemòcrata i catalanista, i ningú mha demanat que ho canviï". Ha admès, però, que li sabrà greu deixar un partit al qual ha militat "des de l'any 83 o 84", però tot i això considera "absurd pensar que es desestabilitza un partit per la sortida d'una persona que fa 4 o 5 anys que no hi té cap càrrec orgànic". En aquest sentit, el conseller afirma que no ha percebut que fos "una de les apostes del PSC". Finalment, Mascarell ha descartat que d'aquí a uns anys pugui haver-se convertit en militant de Convergència o d'Unió, alhora que, "tal com estan les coses", dubta que pugui reincorporar-se al PSC.

p { margin-bottom: 0.21cm; }

stats