Política
Política 12/01/2011

Ferran Mascarell assegura que "un format antic de la política domina" el PSC

En un article al suplement Culturas de La Vanguardia, el conseller de Cultura assegura que no ha aconseguit parlar de política ni de cultura amb els que fins ara eren els seus companys de militància. "Només [hi he parlat] d'enemics i de carnets". Nadal respon a través de Twitter que li fa l'efecte que ha parlat amb l'actual conseller de Cultura "de moltes coses més"

Albert Castellví
2 min
El conseller de Cultura, Ferran Mascarell.    FOTO: Amengual, Margalida.

BarcelonaFerran Mascarell critica durament el PSC en el seu article d'avui al suplement Culturas de La Vanguardia. El conseller de Cultura repassa els esdeveniments que s'han succeït des que Artur Mas va proposar-li ocupar el càrrec, i assegura que quan va intentar explicar als dirigents socialistes la proposta del president del Govern i la seva decisió, no va aconseguir parlar de política, "només d'enemics i de carnets; menys encara de cultura".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons Mascarell, el partit està "enrocat", i creu que "molt possiblement, la hipòtesi de fer amb els seus oponents el que mai van deixar que fessis amb ells els semblarà inadmissible". "Els domina un format antic de política –afegeix–. Prefereixen la confrontació a la concertació", i no els sembla "concebible" que se'n pugui anar a un Govern de CiU.

Mascarell es queixa que alguns semblen considerar-lo "una propietat del partit", i assegura que "és temps d'una nova manera de fer política i alguns no semblen veure-ho". "Acabar amb la desafecció és acabar amb la preeminència dels interessos dels nuclis durs dels partits polítics", continua.

Finalment, lamenta que "el procés està sent barroc, malintencionat i professionalment perjudicial", i adverteix el seu "vell partit" que "ha d'aprendre a gestionar aquestes coses amb transparència o només li quedaran dirigents d'aparell".

La reacció del PSC ha estat immediata. L'actual president del grup parlamentari i un dels noms que sonen per a liderar el PSC després del pròxim congrés, quan José Montilla deixi de ser-ne primer secretari, ha saltat a través de Twitter. A primera hora del matí, dos quarts de nou, ja deia: “L'article de F. Mascarell avui al Culturas suscita molts dubtes sobre els fets la realitat i les interpretacions sovint fetes a mida”. Instants després hi afegia una segona piulada: “Tinc la impressió d'haver parlat amb Ferran Mascarell de moltes més coses q de carnets i enemics. De cultura sobretot. Però ara sembla val tot”.

stats