Política 09/02/2016

La mesa del Congrés aprova per unanimitat treure Podem del galliner

Esquerra aconsegueix baixar només una fila i Democràcia i Llibertat segueix tenint una millor posició, tot i tenir un escó menys. Patxi López es compromet a posar data la setmana que ve a la investidura

Mariona Ferrer I Fornells
2 min
La nova distribució de l'hemicicle del Congrés que la mesa ha aprovat per unanimitat.

MadridLa mesa del Congrés ha acordat per unanimitat treure Podem del galliner de l'hemicicle. Tots els partits representats al màxim òrgan de la cambra han acceptat la proposta que ha presentat la vicepresidenta tercera del Congrés, Gloria Elizo, diputada per Castella-la Manxa de Podem. D'aquesta manera, tant Pablo Iglesias com Íñigo Errejón podran seure a la segona fila, just després dels seients reservats per al govern espanyol.

La disposició dels diferents grups parlamentaris a l'hemicicle del Congrés.

La decisió arriba després que Podem contraataqués amb la presentació d'una nova distribució i que PP, PSOE i Ciutadans hagin decidit rectificar. El PSOE cedeix part dels seus llocs al centre de l'hemicicle perquè els puguin ocupar els podemites. La decisió d'arraconar-los al galliner va ser iniciativa del portaveu del PSOE al Congrés i mà dreta de Pedro Sánchez, Antonio Hernando, un gest que Podem va arribar a titllar de "cacicada".

La nova distribució que ha proposat Podem.

Esquerra, també arraconada sota les columnes del galliner de l'hemicicle, aconsegueix baixar una fila i situar-se al centre de la cambra, tot i que encara tindran al davant un fila de diputats de Podem. Amb tot, el PNB segueix a primera fila i Democràcia i Llibertat avança una posició. Els que queden més arraconats, a diferència del plànol anterior, són els del grup mixt.

La data per al ple d'investidura, la setmana que ve

A banda, el president del Congrés, Patxi López, s'ha compromès a presentar la setmana que ve una data concreta per al debat d'investidura. El PP busca fer córrer el cronòmetre, mentre que Pedro Sánchez va reclamar almenys un mes. És a dir, que no sigui abans del seu aniversari, que és el 29 de febrer. López és qui té l'última paraula en aquest assumpte.

stats