Política 25/06/2014

Plega el número u d'IU a l'Eurocambra en descobrir-se un fons de pensions opac a Luxemburg

L'escó vacant de Willy Meyer l'ocuparà el germà de José Couso, el càmera de televisió mort a la guerra de l'Iraq

Efe
1 min

MadridEl número u d'Izquierda Unida al Parlament Europeu, Willy Meyer ha presentat aquest dimecres la seva dimissió en descobrir-se que el fons voluntari de pensions que tenia a l'Eurocambra s'havia formalitzat a través d'una Sicav a Luxemburg. Dimarts Meyer ja es va donar de baixa d'aquest fons voluntari de pensions europeu, en saber-se que ell hi participava. Les polèmiques Sicav són un híbrid d'inversió, entre una societat anònima i un fons d'inversió, amb l'avantatge que només tributa a l'1% en l'impost de societats.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En roda de premsa convocada de manera urgent a la seu d'IU a Madrid, Meyer ha anunciat la seva renúncia a l'acta de diputat a l'Eurocambra i als seus càrrecs executius a IU perquè desitja ser "exemplar" i vol "actuar amb coherència". Després de negar pressions per part de la direcció d'IU, ha assegurat que la seva dimissió és una "decisió molt meditada", que ha pres pensant "exclusivament" en els afiliats i en la formació, perquè "vénen temps electorals molt importants" i no vol "distorsionar" l'atenció.

Amb la dimissió de Meyer, la número dos d'IU a Brussel·les, l'exdirigent de CCOO Paloma López, esdevé la màxima responsable de la formació al Parlament Europeu. L'escó que deixa buit Meyer, a més, serà ocupat per Javier Couso, germà del càmera de televisió mort a la guerra de l'Iraq, José Couso.

stats