CORRUPCIÓ
Política 08/02/2016

Un miler de persones defensen a València l’“honorabilitat” del país

Salvador Almenar
2 min
Un miler de persones defensen a València l’“honorabilitat” del país

ValènciaEl nou cas de corrupció vinculat al PP que des de fa dues setmanes ha tornat a posar València en el mapa dels escàndols sobre males pràctiques va propiciar ahir la resposta d’una ciutadania cansada de ser catalogada com a corrupta. Més de 75 col·lectius -entre entitats, sindicats i organitzacions polítiques- van convocar una concentració a la plaça de l’Ajuntament de València sota el lema “El poble valencià contra la corrupció, tolerància zero”, que va reunir un miler de persones. Carles Xavier López, de la Coordinadora d’ONGD, i Eva Grimaltos, presidenta de la Confederació d’AMPAs Gonzalo Anaya, dos de les entitats convocants, van mostrar la seva preocupació perquè “les classes populars i treballadores hauran de pagar un cost molt alt durant generacions per tractar de revertir el dany social i econòmic que ha generat la corrupció sistèmica”.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Tots dos van incidir en la importància de deslligar la corrupció del PP de la resta dels valencians i van lamentar la imatge que alguns proven de donar de tot un poble “que no és corrupte sinó que ha sigut víctima” dels que han “pervertit la política i l’han hegemonitzat de manera mafiosa”. “El poble valencià no és un poble corrupte per molt que ens vulguin estigmatitzar com a tal des dels poders mediàtics. Al contrari, hem patit i estem patint les conseqüències de les polítiques d’austeritat, del robatori i de l’espoli sistemàtic del patrimoni públic del poble valencià per part d’uns pocs arribistes des de les institucions”, assenyalava el comunicat.

Rita Barberá, sense càrrec al Senat

La concentració, convocada arran l’operació Taula i el seguit de detencions i declaracions de diversos investigats del PP de València, va centrar bona part de les seves crítiques en l’exalcaldessa i actual senadora Rita Barberá. Els convocants van sol·licitar també a les Corts Valencianes un ple extraordinari per tractar la possible revocació de la designació de Barberá com a representant del poble valencià en la cambra alta espanyola.

Al marge del que pugui decidir el Parlament valencià respecte a Rita Barberá, sembla que la direcció del PP ja ha pres la decisió de deixar-la sense el càrrec de presidenta de la comissió constitucional que ostentava en la passada legislatura. Segons avançava ahir Eldiario.es, Mariano Rajoy hauria decidit que l’exalcaldessa sigui una senadora rasa.

stats