Política 03/02/2012

Fernández Díaz nomena un militar per dirigir Protecció Civil

El ministre de l'Interior assegura que el nou responsable "reuneix totes les condicions i tindrà especial rellevància en la coordinació de la Unitat Militar"

Ara
2 min

MadridEl comandant Juan Antonio Díaz Cruz serà nomenat aquest divendres director general de Protecció Civil i Emergències (UME). Segons el ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, el nou director "reuneix totes les condicions per al lloc i tindrà especial rellevància en la seva capacitat per coordinar la Unitat Militar d'Emergències".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Díaz Cruz va estudiar a l'Acadèmia General Militar de Zaragoza i l'any 1976 i ha estat destinat a l'Irak. Fins ara era

María Seguí, nova directora general de Trànsit

el nomenament de María Seguí, que substituirà Pere Navarro. La nova directora general és doctora en medicina i ha dedicat tota la seva línia d'investigació a la seguretat viària i la prevenció de les lesions de trànsit, ha recordat Jorge Fernández, que ha posat com a exemple que la seva tesi doctoral als Estats Units va versar sobre la implantació del coixí de seguretat.

Maria Seguí ha estat presidenta de l'European Center for Injury Prevention, i el 29 desembre del 2011 va prendre possessió com a directora general de Salut Pública, Drogodependències i Consum en el govern de María Dolores de Cospedal a Castella-la Manxa.

El titular d'Interior s'ha mostrat convençut que Seguí mantindrà el camí de Pere Navarro en aquesta nova etapa, que parteix, ha insistit, d'un "bon nivell" de seguretat viària. Fernández ha cessat Navarro tot i admetre que va fer una "magnífica gestió". "Ningú és imprescindible, ni Pere Navarro, ni jo", va subratllat aquest dijous. Rajoy va dir fa uns dies que Navarro "no ha fet mala feina". Fa vuit anys que els morts en accidents de trànsit es redueixen cada any a l'Estat.

stats