Política 06/05/2015

La ministra Báñez diu que la garantia perquè els catalans cobrin les pensions és "la caixa única"

Presumeix que el govern espanyol està traient el país de la crisi "amb cohesió social"

Mario Martín Matas
2 min
La ministra d'Ocupació, Fátima Báñez, amb la presidenta del PP català Alícia Sánchez-Camacho

BarcelonaLa ministra d'Ocupació del govern espanyol, Fátima Báñez, ha assegurat aquest dimecres a Barcelona que l'única garantia perquè els catalans cobrin les seves pensions és mantenir la "caixa única" de la Seguretat Social. "Per a Catalunya i per a Espanya la garantia del present i del futur és la caixa única de la Seguretat Social. Les altres idees són aventures que no sabem on ens conduiran", ha assegurat en un acte organitzat pel PP amb emprenedors, on ha participat acompanyada per la presidenta del PP català, Alícia Sánchez-Camacho, el vicesecretari general del partit, Javier Arenas, i el candidat a l'Ajuntament de Barcelona, Alberto Fernández Díaz. Segons aquest relat, "la verdadera equitat entre espanyols és garantir que la caixa única segueix sent única" perquè és el que permet la solidaritat i els pagaments puntuals quan un territori no arriba a cobrir-los amb les seves cotitzacions, ha exposat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En un discurs triomfalista en què ha assenyalat que les polítiques posades en marxa pel govern de Mariano Rajoy han permès veure la sortida de la crisi, tot i que també ha destacat que queda molta feina per fer, Báñez ha exposat que Espanya està millor ara que fa tres anys i que fins i tot creix molt per sobre de les expectatives que s'havia marcat l'executiu fa dos anys. "Es multiplica per tres el creixement i per deu la creació de feina" respecte a les previsions que es van fer el 2013, quan el govern espanyol va establir que l'any 2015 es creixeria a un ritme del 0,9% i es crearien llocs de treball al 0,3%, ha assegurat. A més a més, "no és veritat que l'ocupació que es crea sigui temporal, ha afegit, perquè actualment tres de cada quatre treballadors tenen contractes indefinits.

L'èxit no acaba amb les xifres macroeconòmiques o amb el fet que Espanya creixi molt per sobre de la mitjana de la zona euro perquè, al seu parer, l'Estat està sortint de la crisi "amb cohesió social". "Sortim de la crisi donant suport als més vulnerables, els aturats i els pensionistes", ha dit. Báñez ha precisat que això només ha sigut possible perquè Espanya va rebutjar el rescat econòmic i això ha permès augmentar el poder adquisitiu de les pensions i mantenir les ajudes als aturats de llarga durada. La ministra ha destacat la importància de "sumar" per continuar en aquesta bona direcció, i ha considerat que Espanya necessita una Catalunya "a tota màquina", com a locomotora de l'economia.

Sánchez-Camacho, per la seva banda, ha carregat contra la reforma del Servei d'Ocupació que preveu el Govern, per considerar que envaeix competències de l'Estat i és un mecanisme per crear un sistema de pensions propi, i ha anunciat que per aquesta raó portarà la reforma al Consell de Garanties Estatutàries: "A Catalunya es creen llocs de treball gràcies a les reformes de la ministra Báñez i el govern de Mariano Rajoy. Les reformes d'Artur Mas són inexistents", ha lamentat.

L'acte, que s'ha celebrat al recinte de l'Escola Industrial de Barcelona, ha començat amb prop d'una hora de retard sobre l'horari previst. A la seva arribada, però, Báñez ha hagut d'escoltar els crits aïllats d'alguns vianants que passaven per la zona, que li han reclamat el manteniment de la immersió lingüística i la dimissió del ministre José Ignacio Wert.

stats