Política 22/12/2011

Tots els ministres de Rajoy juren el càrrec davant el rei

Reben les carteres de mans dels seus predecessors i participaran divendres al seu primer consell de ministres

Acn
1 min
El nou executiu elegit per Mariano Rajoy / EFE

BarcelonaEls 13 ministres del govern de Mariano Rajoy han optat per la fórmula del jurament dels seus càrrecs aquest dijous a la Zarzuela davant el rei. El primer a jurar el càrrec ha estat el ministre de Justícia, Alberto Ruiz Gallardón, que ha exercit a partir d'aquell moment com a notari major del regne per a la resta de nomenaments. Després ha estat el torn de la vicepresidenta, ministra de Presidència i portaveu, Soraya Sáenz de Santamaría, seguida de la resta dels membres del nou executiu.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Tots rebran les carteres de mans dels seus predecessors aquest mateix dijous entre les dotze i la una del migdia, i aquest divendres ja participaran en el primer consell de ministres. Com és tradicional, els nous membres del govern han jurat sobre els exemplars de la Bíblia i la Constitució espanyola i davant d'un crucifix. En acabar l'acte de jurament, el monarca espanyol i la reina els han saludat un a un i han conversat abans de la fotografia oficial. No és la primera vegada per a Cristóbal Montoro, Ana Pastor i Miguel Árias Cañete, que van ser ministres també del govern d'Aznar.

El pròxim dia 27 seran presents als bancs de l'hemicicle del Congrés reservats al govern espanyol en el ple d'obertura del període de sessions, on també hi haurà el monarca.

El dia 30, Mariano Rajoy preveu celebrar un nou consell de ministres en què ja s'aprovaran les primeres mesures destacades del nou executiu espanyol, que ha situat la lluita contra el dèficit i les reformes de l'administració com a eixos de la seva acció de govern.

stats