POLÍTICA
Política 16/01/2012

Roca subratlla el "paper destacadíssim" de Fraga a conduir sectors franquistes cap al "marc constitucional"

L'exsecretari general de CDC diu que "més enllà de les discrepàncies" prefereix quedar-se amb el record "del Fraga de la Transició"

Ara
1 min

BarcelonaL'exsecretari general de Convergència i un dels 'pares' de la Constitució, Miquel Roca, ha subratllat avui el "paper destacadíssim" de Fraga en "conduir cap al marc constitucional" sectors de l'anterior règim franquista.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En declaracions a Efe, Roca ha dit que, més enllà de les "discrepàncies" que el van separar de l'expresident gallec, prefereix quedar-se amb el record del "Fraga de la Transició", capaç d'arrossegar cap a la democràcia persones que s'haurien mostrat "contràries" a acceptar la fi de l'"antic règim".

En aquest sentit, ha recordat el valor que va tenir Fraga en accedir a presentar l'aleshores líder comunista Santiago Carrillo en una conferència celebrada el 1978 al Club Siglo XXI. Roca ha destacat també que, malgrat les reticències inicials de Fraga a acceptar el Títol VIII de la Constitució, que fundava l'Estat de les Autonomies, després va demostrar ser "un gran defensor de l'estructura autonòmica", fins i tot apostant per conceptes com el de l'administració única.

stats