28-N
Política 30/11/2010

José Montilla: "Sóc més responsable que ningú del que ha passat"

El líder socialista renunciarà a ser diputat per no perjudicar el seu partit. No creu que la derrota del PSC s'hagi de repetir en les municipals.

Albert Castellví
1 min

BarcelonaEl president de la Generalitat en funcions, José Montilla, admet la seva culpa en els mals resultats del PSC en les eleccions del passat diumenge: "Sóc més responsable del que ha passat que ningú", ha assegurat en declaracions a Els matins de TV3, i ha afegit que en determinats moments "hauria d'haver pres decisions per millorar la cohesió del govern".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Sobre la seva decisió de renunciar a la seva acta de diputat, el líder dels socialistes catalans ha admès que ho fa perquè la seva presència al Parlament "no ajudaria el PSC" en la nova etapa que ha d'afrontar a partir d'ara, un període en el qual confia que el partit impulsi un "debat obert per adaptar-se millor a la realitat de Catalunya". Encara mirant cap al futur, Montilla s'ha mostrat optimista assegurant que no creu que la derrota d'aquest cap de setmana sigui un preludi del que li passarà al PSC en les municipals de la primavera vinent, sempre i quan el partit "faci els deures".

El president en funcions ha valorat positivament la seva tasca al capdavant del Govern quan ha dit que el seu "llegat en fets" és "més que notable", i ha assegurat que se'n va "amb la consciència tranquil·la", tot i que pensa que "ho hauria pogut fer millor, sincerament".

Per últim, Montilla ha confessat que durant els últims mesos ha tingut "alguns desencontres" amb el president del govern central, José Luis Rodríguez Zapatero, però que sempre mira de posar-se "al lloc de l'altre", i es fa càrrec de "les dificultats que suposa governar Espanya en un moment com aquest".

stats