POLÍTICA
Política 01/08/2011

Tura, sobre el grup del PSC a Madrid: "L'opinió de dues persones no dóna per mort i enterrat el debat de tot un partit"

Carrega contra l'acord de Ros i Bustos per tancar la polèmica. L'exconsellera és partidària d'ajornar el congrés del PSC perquè no coincideixi amb les eleccions generals

Redacció
2 min

BarcelonaL'exconsellera Montserrat Tura insisteix a reclamar el grup propi del PSC a Madrid, tot i el pacte entre els alcaldes Àngel Ros i Manuel Bustos per tancar el debat abans del congrés del partit a la tardor.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"L'opinió de dues persones no dóna per mort i enterrat el debat de tot un partit", ha dit Tura en una entrevista a Catalunya Ràdio. Tura ha dit que "importa ben poc" si a l'executiva actual és majoritària o no la idea d'aparcar el grup propi perquè, segons ha dit, la direcció "que hi ha ara no serà majoritària després del congrés". "Una part molt important de l'organització i dels militants de base han viscut amb preocupació i perplexitat les votacions diferents al Senat i al Congrés i volen una solució", ha conclòs.

L'exconsellera de Justícia i d'Interior és partidària d'ajornar el congrés del PSC perquè no coincideixi amb les eleccions generals que Zapatero convocarà pel 20-N. Tura demana un debat "tranquil i serè", al marge de calendari electoral.

Sobre la candidatura de Carme Chacón a les generals, Tura ha remarcat que "encara no s'ha decidit que sigui la candidata". "Tothom ho dóna per fet i segurament la feina que ha fet al govern espanyol l'avala", ha assegurat. Tura ha recordat, però, que en algun moment han discrepat obertament amb Chacón, i ha evitat en l'entrevista donar-li suport explícit.

Sobre el seu futur polític, Tura s'ha limitat a dir: "Ocuparé el lloc que el meu partit vulgui". En referència a la seva derrota a les primàries del PSC a Barcelona, ha insistit que no se'n penedeix. "Gens", ha remarcat. "Vèiem a venir que perdríem Barcelona i la Diputació. Tant de bo m'hagués equivocat, però no. Va passar el que vaig dir. Va sortir una iniciativa que tornava el protagonisme als ciutadans, i n'estic satisfeta".

stats