Debat intern al PSC
Política 11/01/2011

Nadal: "Col·laborarem amb el Govern en els temes d'emergència nacional"

El president del grup parlamentari del PSC es mostra crític amb Mascarell i assegura que hi haurà primàries allà on calgui

Albert Castellví
2 min
Joaquim Nadal, president del grup parlamentari socialista

BarcelonaEl PSC col·laborarà amb el Govern de Catalunya "en els temes d'emergència nacional". Ho ha dic Joaquim Nadal, president del grup parlamentari socialista en una entrevista a Els matins de TV3. Nadal ha insistit que el seu pacte amb CiU per investir Artur Mas "no és un pacte d'estabilitat parlamentària", i ha recordat que "a CiU li faltaran a cada sessió parlamentària sis vots".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'exconseller s'ha referit a l'estructura de Govern que s'està acabant de confeccionar, i ha assegurat: "Mas va dir que aprimaria l'administració un 30%, però crec que no ho voldrà fer". A més, ha criticat que "tots els nomenaments que es produiran avui són de càrrecs històrics de les joventuts de Convergència que ja havien ocupat càrrecs fa 20 anys". Nadal ha parlat també de l'entrada de Ferran Mascarell al Govern, i s'ha mostrat dolgut amb l'exconseller socialista: "Sóc amic de Mascarell, el respecto, però vull pensar que la seva ideologia no és tan volàtil que, tot i haver deixat el carnet, hagin desparegut en pocs dies les idees que ha defensat durant anys i anys". I s'ha referit també a una conversa que tots dos van mantenir via Twitter: "Jo potser vaig tenir problemes de consciència, però de morals, que jo no en vaig tenir cap, ell potser sí que en tindrà".

Nadal ha opinat també sobre la possibilitat que el PSC celebri primàries en alguns municipis de cara elaborar les llistes per a les eleccions municipals. Segons ell, "res no impedirà que hi hagi primàries a cap municipi si hi ha més d'un candidat". I sobre la possibilitat que Montserrat Tura vulgui aspirar a l'alcaldia de Barcelona, ha dit que no arriba a "deduir que tingui interès a presentar-s'hi".

D'altra banda, Nadal ha insistit que no es postula com a primer secretari del partit ni com a candidat a presidir la Generalitat, però afirma que "si cal", hi estarà disposat. Finalment, ha volgut tancar polèmiques sobre la divisió interna del partit: "El PSC, com que és fundacionlament catalanista, no té un sector catalanista".

stats