Política 04/09/2012

Marina Geli anirà a la manifestació independentista de la Diada

Joaquim Nadal agraeix el suport que ha rebut en les últimes hores després de ser rellevat al capdavant del grup parlamentari

Ara
2 min
Joaquim Nadal presideix el grup parlamentari del PSC, que ha multat amb més de 300 euros Ernest Maragall pel seu vot díscol.

BarcelonaL'exconsellera Marina Geli ha admès aquest dimarts, en declaracions a RAC1, que dins el PSC "hi ha dos projectes sobre la qüestió nacional". "Ens hem de posar d'acord, espero que es pugui fer sense ruptura", ha afegit. Geli creu que el PSC hauria d'anar a la manifestació de la Diada i ha dit que ella personalment hi anirà. L'exconsellera ha fet aquestes declaracions l'endemà que el primer secretari del partit, Pere Navarro, hagi anunciat que relleva Joaquim Nadal i Miquel Iceta al capdavant del grup parlamentari. "Pere Navarro no és diputat i vol una direcció parlamentària més pròxima a ell, més propera al nucli dur", ha dit Geli.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Joaquim Nadal ha agraït en un tuit el suport que ha rebut en les últimes hores, després de saber-se que deixarà la presidència del grup parlamentari. "El dol no és permès en política. Les mostres de simpatia i afecte que he rebut des d'ahir ha estat molt diverses i amb reconeixement institucional", ha dit Nadal. En un altre tuit, Nadal ha afegit: "Gràcies col·lectives a tots els que heu piulat a favor o en contra meu, valorant-me o menyspreant-me, enyorant-me o donant-me per amortitzat".

Una de les altres perjudicades, la diputada Laia Bonet, que també deixa els llocs de responsabilitat al grup parlamentari, ha dit en un tuit: "A la vida no hi ha premis ni càstigs, sinó conseqüències (Robert Green Ingersoll). Demà, més! :-)". A Bonet li han passat factura els moviments de cara a les primàries. La diputada ha liderat el moviment Ara Primàries, que reivindica un procés obert i renovador més difícil de controlar per l'actual direcció.

Aquest dilluns a la nit, poc després de fer-se públics els canvis, el germà de Joaquim Nadal, Manel Nadal, exsecretari de Mobilitat de la Generalitat, va deixar entreveure en un tuit que podria deixar el partit: "No sé si puc continuar militant en aquest nou PSC, reflexionaré amb tranquil·litat".

També ha estat crítica l'exconsellera Montserrat Tura a través del Twitter: "Sou molts/es els que em demaneu la meva opinió o que respongui a preguntes de gran transcendència. Alguns heu entès que hi ha silencis que parlen".

stats