ALTO EL FOC D'ETA
Política 10/01/2011

El nou comunicat d'ETA, el vuitè en un any

Totes les comunicacions anaven encaminades a la resolució del conflicte armat, tot i que en cap moment s'havia parlat en termes tan clars com avui

Redacció
1 min

Sant SebastiàEl comunicat fet públic avui per ETA, en què anuncia un alto el foc "permanent i general, internacionalment verificable", és el vuitè pronunciament realitzat per l'organització terrorista en els darrers dotze mesos. El primer el va fer el 17 de gener de 2010 mitjançant un comunicat publicat al Gara en el qual valorava el document de novembre de 2009 a Alsasua (Navarra) en què l'esquerra abertzale advocava per una nova negociació entre el govern espanyol i ETA en un context "d'absència total de violència" i per la utilització de "vies i mitjans exclusivament polítics i democràtics".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"L'esquera abertzale, motor de la lluita d'aquest poble, ha parlat, i ETA fa seves les seves paraules", deia l'organització en aquest primer comunicat de l'any, en el qual advertia, no obstant això, que una "treva o un alto el foc no porta com a conseqüència un procés democràtic", sinó la pressió del poble basc. En paral·lel als moviments de l'entorn de Batasuna, ETA deia en un altre comunicat també a Gara el 21 de març que estava disposada a "fer passos necessaris per afavorir un canvi polític". Tot i això, aquesta afirmació anava acompanyada de la reiteració del compromís de seguir "lluitant per Euskal Herria".

El 4 d'abril de 2010, l'organització terrorista va enviar al diari Gara el tercer comunicat de l'any, en aquest cas amb motiu de l'Aberri Eguna i dedicat gairebé exclusivament a explicar les circumstàncies de l'assassinat d'un gendarme en un tiroteig a França el 16 de març anterior.

stats