Política 03/07/2015

Sant Celoni posa fil a l'agulla a la comarca del Baix Montseny

L'alcalde Francesc Deulofeu anuncia una ronda de contactes amb tots els municipis

Acn
2 min
L'Ajuntament de Sant Celoni

Sant CeloniL'alcalde de Sant Celoni, Francesc Deulofeu, ha anunciat una ronda de contactes amb tots els municipis del Baix Montseny per treballar en la creació de la comarca. El nou alcalde considera que "hi ha més consciència de comarca avui que no pas 20 anys enrere". Tot i així, ha explicat que primer "s'ha de treballar" i veure quins serveis s'haurien de mancomunar. Deulofeu subratlla que les característiques econòmiques i els interessos del Baix Montseny poden ser molt diferents a altres zones del Vallès Oriental, com per exemple "la zona de Mollet del Vallès". L'alcalde, segons ha explicat a l'ACN, preveu que tot el procés acabi amb un referèndum.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"És un bon moment per treballar (la creació del Baix Montseny), però perquè una comarca sigui una realitat falta que la gent s'ho cregui", explica Francesc Deulofeu. El pacte de govern de Sant Celoni entre els 7 regidors de CiU i la regidora d'ERC acorda "començar una nova ronda de contactes formals, ja no entre partits, sinó entre consistoris per posar fil a l'agulla" a la creació de la comarca.

Es tracta d'una de les prioritats del nou executiu local, que considera la comarca com una eina per "defensar allò que ens caracteritza com a municipis del Baix Montseny". En aquest sentit, Deulofeu posa com a exemple que el sector primari és molt més important aquí que no pas a la zona del Baix Vallès, formada per Mollet i el seu entorn.

Respecte a les converses amb els pobles, l'alcalde té molt clar que "si un municipi no se sent del Baix Montseny no té sentit incorporar-lo". També assenyala que la comarca està partida per les demarcacions de Barcelona i Girona, cosa que pot suposar un condicionant.

L'anunci d'iniciar els contactes arriba mesos després de la creació del Moianès i a poques setmanes del referèndum del Lluçanès, que s'ha de celebrar el 26 de juliol. "No s'arriba a fer una comarca si no es treballa abans. El Moianès no hi ha arribat per casualitat", alerta l'alcalde.

El Baix Montseny és una comarca natural però no administrativa formada per una vintena de municipis del Vallès Oriental i La Selva. La capital és Sant Celoni. Actualment els municipis ja actuen conjuntament en entitats com la Fundació Acció Baix Montseny per a persones disminuïdes.

stats