Política 18/09/2014

El número dos del PSOE diu que "Mas sembla un zombi" i que "se n'hi ha anat l'olla"

César Luena troba "malament" que el PSC hagi votat en contra d'una resolució que insta a acatar la sentència del TC sobre la llei de consultes

Efe
2 min

MadridEl secretari d'Organització del PSOE, César Luena, ha dit aquest dijous que el president català, Artur Mas, "sembla un zombi" i que "se n'hi ha anat l'olla", però ha defensat que, reconeixent això, el govern de Mariano Rajoy "s'ha de moure" per solucionar el problema "emocional" de Catalunya.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Si tenim clar que això de Mas és un absolut desastre, que sembla un zombi, perquè no és el que ha fet, sinó que ara pretengui canviar la consulta per unes eleccions anticipades, perquè és aprofundir en la divisió i l'enfrontament fer escollir els catalans entre ser catalans o ser espanyols, que no li passi a Rajoy com a Cameron, que ha hagut d'anar oferint a Escòcia més autogovern", ha afirmat.

En una entrevista a Onda Cero, Luena ha subratllat que, si bé "a qui se n'hi ha anat l'olla és a Mas, que ha caigut en mans dels d'ERC", el govern de Rajoy ha d'"entendre que la política és alguna cosa més" i que s'ha de moure i ha d'entendre que [el problema de Catalunya] és "més que un zombi, és una fractura emocional".

Segons la seva opinió, hi ha un "camí que ha obert Mas amb Rajoy" que hauria d'aprofitar, que és el de les 23 reclamacions concretes que li va lliurar i que Rajoy va dir que el govern estudiaria. "Creiem que hi ha una majoria a Catalunya que vol tenir una posició de més autogovern a Espanya, i això ho ha d'entendre també el govern d'Espanya, això es pot fer, no ho fem tard", ha reclamat.

També s'ha referit al PSC i ha asseverat que li "sembla malament" que hagi votat en contra d'una proposició perquè la Generalitat i el Parlament de Catalunya hagin de fer cas al que digui el TC sobre la llei de consultes. "Em sembla malament, perquè el que diu el Constitucional s'ha d'acatar", ha defensat, després de reconèixer que el PSOE i el PSC tenen "alguna discrepància".

Tot i això, ha recalcat que hi ha una "espècie de Santíssima Trinitat" que uneix els dos partits: que Catalunya és Espanya, que la consulta és il·legal i que cal una reforma constitucional que pot ser la solució.

stats