Política 04/05/2016

Núria Parlon, contrària a un acord entre Batet i Martí: "Pervertiria el procés de primàries"

L'alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet diu a TV3 que "si hem fet una aposta per la cultura de primàries, no pot ser que l'acord sigui que Martí vagi de número 2 de Batet"

Ara
2 min
L'alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlon, durant l'entrevista a 'Els Matins' de TV3

BarcelonaMés veus del PSC es pronuncien sobre el procés de primàries per escollir el candidat a les eleccions generals del 26 de juny. L'endemà que Jordi Hereu i Pere Navarro es postulessin a favor de Carles Martí, sense descartar un acord entre ell i Meritxell Batet –l'altra candidata a encapçalar la llista dels socialistes catalans–, avui ha sigut Núria Parlon qui ha expressat la seva opinió: "No pot haver-hi acord entre Batet i Martí perquè pervertiria el procés de primàries".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una entrevista a 'Els matins' de TV3, Parlon ha remarcat que "som l'únic partit que fem primàries, encara que sigui en situacions extraordinàries, per escollir el seu candidat" perquè així "ho marquen els estatuts del partit". Per aquest motiu, ha considerat que un "acord previ" entre Batet i Martí fruit de "pressions" donaria "una imatge clarament nefasta" i "dinamitaria el procés de primàries". "Si hem fet una aposta per la cultura de primàries, no pot ser que l'acord sigui que Martí vagi de número 2 de Batet", ha sentenciat.

Batet parteix com a favorita perquè compta amb el suport explícit tant del líder del PSOE, Pedro Sánchez, com del del PSC, Miquel Iceta.

"El PSOE ajudarà a construir un govern de canvi"

Davant d'un escenari electoral en què, presumiblement, els electors no canviaran substancialment el sentit del seu vot, Parlon ha vaticinat que el PSOE farà el mateix que en el post 20-D: "intentar ajudar a formar un govern de canvi". En aquest sentit, ha assegurat que el que no se li pot retreure a Pedro Sánchez és que no intentés parlar amb tothom per aconseguir-ho, i ha lamentat la manca de voluntat de "les noves forces polítiques", en referència a l'acord fallit amb Podem i Ciutadans.

Parlon ha carregat durament contra els líders de les dues forces, Pablo Iglesias i Albert Rivera, i els ha acusat d'estar "segrestats pels seus egos" i de voler tombar el vell bipartidisme per erigir-ne un altre en què "hi estiguin inclosos ells".

En la mateixa línia, Parlon ha subratllat que Pedro Sánchez "ha parlat amb tothom i ho ha intentat", però ha lamentat que "la nova política tampoc ha mostrat voluntat per fer un govern de canvi" i ha acusat tant Ciutadans com Podem de "tibar la corda per no arribar a un acord" i així treure'n un "rèdit" electoral, un fet que ha considerat "greu".

stats