Política 28/09/2014

El Govern habilitarà locals de votació propis pel 9-N en els municipis que es neguin a col·laborar

Ortega considera que Albiol ha de fer cas a la moció proconsulta aprovada a l'Ajuntament de Badalona i donar suport logístic per celebrar la consulta

Roger Mateos
1 min

BarcelonaLa vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, ha garantit aquest diumenge que habilitarà locals de votació propis per la consulta del 9 de novembre en aquells municipis on l'equip de govern es negui a col·laborar. Després que Artur Mas signés dissabte el decret de convocatòria de la consulta, el Govern va difondre un llistat provisional de locals municipals per tot Catalunya per instal·lar-hi les meses el 9-N i els ajuntaments disposen de deu dies per respondre si els sembla bé la selecció de locals en els seus municipis o bé volen suggerir alguna alternativa. Si s'hi neguessin, el Govern proposarà els seus propis locals. "No serà per falta de locals de participació que no podrà exercir-se el dret a votar", ha subratllat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Sigui com sigui, Ortega ha recordat que 874 ajuntaments de Catalunya ja han aprovat mocions a favor de col·laborar per fer efectiva la consulta. Entre ells s'hi troba Badalona, on governa el PP (Xavier Garcia Albiol n'és l'alcalde), però la moció proconsulta va ser aprovada amb els vots de l'oposició i en contra del criteri de l'equip de govern. Tot i així, Ortega considera que Garcia Albiol hauria de fer cas al mandat aprovat per la "majoria" política a l'ajuntament badaloní i prestar el seu suport logístic pel 9-N.

Ortega ha explicat que ja ha rebut la primera confirmació municipal per posar a disposició un local per poder votar el 9 de novembre. Es tracta de l'Ajuntament de Viladasens (Gironès), que li ha tramès una carta per fer-li constar la seva predisposició a col·laborar i indicar-li els punts de votació per la consulta.

stats