Alto el foc d'ETA
Política 10/01/2011

Otamendi: "Caldrà veure si el comunicat és suficient perquè l'esquerra abertzale pugui presentar-se a les eleccions"

El director del diari 'Berria' creu que l'anunci d'ETA suposa renunciar també al cobrament de l'impost revolucionari

Albert Castellví
1 min
Martxelo Otamendi

BarcelonaMartxelo Otamendi, director del diari basc Berria, creu que s'ha de donar "credibilitat" al comunicat d'ETA en què la banda anuncia avui un "alto el foc permanent, general i verificable". Segons ell, "serà fàcil verificar" si s'està complint o no, simplement llegint la premsa internacional. Otamendi ha destacat que "no hi ha hagut atemptats des de l'agost de l'any passat", i intueix que l'anunci implicarà també que la banda deixarà de cobrar l'anomenat impost revolucionari.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una entrevista al canal 3/24, Otamendi ha matisat que la kale borroka no depèn d'ETA, i que per tant no pot tenir cap relació amb aquest comunicat. Tot i així, el periodista ha recordat que fa molt temps que no es produeixen actes de violència als carrers del País Basc, i que hi ha molts dubtes que els últims que s'han produït es puguin considerar kale borroka.

Després de la publicació del comunicat, Otamendi creu que "l'esquerra abertzale proclamarà als quatre vents que aquest comunicat és suficient per entrar a les institucions", però ha avançat també que "l'Estat segur que dirà que no", tot i que admetrà que va "en la bona direcció". Per Otamendi, aquest serà "el gran tema de les properes setmanes", durant les quals caldrà veure si "aquest comunicat és suficient o no perquè l'esquerra abertzale pugui presentar-se a les eleccions del maig", que al País Basc no són només municipals, sinó també forals. En la seva opinió, tot dependrà de "l'habilitat de l'esquerra abertzale per mobilitzar els ciutadans".

stats