Publicitat
Publicitat

Martínez-Sampere: “No estem d'acord amb el model basc per a Catalunya”

La portaveu econòmica del PSC afirma a 'El món a RAC1' que els socialistes catalans no volen el concert "encara que pogués ser jurídicament legal"

“No estem d'acord amb el model basc per a Catalunya”. Així de contundent s'ha mostrat la portaveu econòmica del PSC, Rocío Martínez-Sampere, en una entrevista a El món a RAC1. La dirigent socialista ha afirmat que el seu partit rebutjaria el concert econòmic fins i tot “encara que pogués ser jurídicament legal”.


Sampere ha assegurat que aquest posicionament no significa que el PSC s'oposi al 74% de ciutadans que, segons el CEO, avalen un pacte fiscal en la línia del concert. “Proposem un model jurídicament viable estirant al màxim el que es recull a l'Estatut”, ha afirmat Sampere, que ha afegit que els socialistes defensen que la clau de la caixa sigui compartida amb l'Estat per garantir la lleialtat institucional i evitar els impagaments.


“El concert econòmic basc està blindat jurídicament per la Constitució, l'Estatut basc i el reconeixement de la Lofca. En canvi, nosaltres reclamant el concert anem jurídicament despullats”, ha afirmat Sampere. La dirigent socialista ha assegurat que en la negociació pel pacte fiscal estan en el mateix punt perquè el Govern no s'ha mogut del seu posicionament inicial.

Més continguts de Política

  1. La CUP s’inclina per no investir Mas

    La formació debat fins demà en assemblees quines condicions fixa per avalar un govern sorgit del 27-S

  2. El no a la independència augmenta i se situa set punts per sobre del sí, segons el CEO

    En resposta binària l'unionisme se segueix reforçant –50% contra 42,9%–, i quan es demana què ha de ser Catalunya, la via independentista és majoritària, però guanya pes la via autonòmica en detriment de la tercera via

  3. Sopar privat de Joan Carles de Borbó amb Rajoy i els expresidents Aznar, Zapatero i Felipe González

    L'àpat, celebrat aquest dimecres a la nit al restaurant Lucio de Madrid, va ser iniciativa de l'actual president espanyol, segons fonts del seu executiu