POLÍTICA
Política 02/02/2012

Homs diu que l'alternativa al diàleg sobre el pacte fiscal amb Rajoy és "trencar les cartes"

En una entrevista a TV3, el portaveu del Govern afegeix que "una part dels deures" no estan fets en referència a sumar el suport del PSC

Acn
2 min

BarcelonaEl portaveu del Govern, Francesc Homs, ha afirmat aquest dijous sobre la reunió del president de la Generalitat, Artur Mas, amb el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, que l'alternativa a acceptar un diàleg sobre el pacte fiscal durant el 2012 era "trencar les cartes".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una entrevista a TV3, Homs ha afegit que "una part dels deures" no estan fets en referència a sumar el suport del PSC en aquesta reivindicació. A banda, el portaveu ha assegurat, apel·lant al "sentit comú", que la retirada de la publicitat dels mitjans públics és impensable mentre durin les actuals condicions econòmiques.

Homs també ha dit que és "impensable" retirar la publicitat de TV3 i de Catalunya Ràdio "en aquest context".

El portaveu del Govern ha explicat que la trobada de Mas amb Rajoy ha servit per establir un primer diàleg, en el marc d'una reunió institucional, i que es donen el termini d'un any per tractar el pacte fiscal. Tal com va dir aquest dimecres el president, si en aquest temps "no n'han volgut ni parlar", el Govern actuarà "en conseqüència".

A l'hora de donar suport a Rajoy amb els ajustos, el portaveu ha dit que les línies vermelles que el Govern no acceptarà són retallades que "limitin" o "condicionin" l'autogovern perquè "no és necessari" ni reformes laborals que no siguin en profunditat per fer front a les altes xifres d'atur.

"La gestió política de fa deu anys serà diferent"

Sobre el Pla Hidrològic Nacional anunciat ahir pel ministre d'Agricultura, Miguel Arias Cañete, Homs ha afirmat que "la gestió política de fa deu anys serà diferent tenint en compte l'experiència". Veurem què vol dir un "pla solidari", ha dit Homs, que defensa que la prioritat és la gent de les Terres de l'Ebre i el conjunt del país.

stats