Política 29/10/2014

Tots els grups excepte PP i C's condemnen en un comunicat l'exhibició "feixista" al Parlament

Comunicat conjunt de CiU, ERC, PSC, ICV-EUiA i la CUP, abans que la mesa de la cambra catalana es reuneixi aquest dijous de manera extraordinària per prendre mesures arran de l'incident

Marc Colomer
1 min

BarcelonaUnanimitat catalanista contra l'"exhibició de simbologia feixista" en el ple d'aquest dimecres al Parlament. CiU, ERC, PSC, ICV-EUiA i la CUP han acordat un comunicat conjunt per condemnar l'incident, en què un grup d'esvalotadors, que havien aconseguit acreditació a través del PP, han interromput el ple amb crits de "Viva España" i un d'ells ha fet una salutació feixista. Els grups que signen el comunicat manifesten la seva "indignació i rebuig" davant dels fets i recorden que "la salutació romana va ser recuperada per Mussolini convertint-la en un model per a la salutació nazi i va ser utilitzada durant les dictadures feixistes a Alemanya i a Espanya".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Manifestem la nostra preocupació demanant alhora que aquest no sigui un episodi insignificant per a la nostra societat ni per a les nostres institucions i que tant el Govern de la Generalitat com la Mesa del Parlament prenguin les mesures oportunes davant dels fets", exposen. També exigeixen al grup parlamentari del PP que "condemni aquesta exhibició feixista de forma clara i contundent". Expressen així mateix el seu "malestar i intranquil·litat per la proliferació d’agressions i exhibicions feixistes al carrer i a les institucions arreu d’Europa" i fan una crida a la societat i als partits polítics per "continuar treballant en espais unitaris com ho és Unitat Contra el Feixisme i el Racisme a Catalunya per eradicar el feixisme". "Feixisme mai més, ni aquí ni enlloc!", acaba dient el comunicat.

Ciutadans no ha cosignat el comunicat, però sí que des del seu compte a Twitter ha volgut deixar clar que "els individus expulsats del Parlament per feixistes no han estat convidats per Ciutadans. Condemnem qualsevol conducta antidemocràtica".

stats