POLÍTICA
Política 17/03/2011

Els partidaris de Chacón busquen suports dins el PSOE

L'objectiu és integrar-los dins l'equip de campanya i forçar unes primàries entre la ministra de Defensa i el vicepresident Rubalcaba

Redacció
1 min

BarcelonaLa carrera per la successió al capdavant del PSOE està en marxa. Si aquest matí l'exministre Solana ha opinat que no creu que Zapatero sigui el cap de llista socialista de cara al 2012, les mirades apunten ara a dues persones: Alfredo Pérez Rubalcaba i Carme Chacón. De fet, els partidaris de la ministra de Defensa temptegen diputats a la recerca de suports, segons informa avui el diari El Mundo. Zapatero haurà d'aclarir el seu futur polític aviat. Hi ha dues dates previstes per a l'esperat comunicat del president del govern espanyol: el 2 d'abril o ja després de les eleccions municipals del 22 de maig.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Ja s'han produït diverses converses informals que encara no han donat cap fruit com a compromís polític per conèixer els suports que pot tenir Chacón al si del PSOE. La mateixa ministra ha mantingut reunions amb membres dels diversos governs que ha comandat Zapatero i amb altres diputats socialistes, no només per recollir suports i simpaties, sinó també per incloure'ls en un hipotètic equip de campanya de cara a unes primàries.

Encara que l'equip que envolta Chacón s'ha posat en marxa, el nom amb més suports dins les files socialistes és el del vicepresident Rubalcaba. El també ministre de l'Interior només acceptaria ser el candidat del partit si es descarta convocar aquestes eleccions internes. Segons fonts socialistes, la ministra de Defensa tampoc vol afrontar aquesta lluita amb Rubalcaba perquè les previsions no l'afavoreixen.

stats