REUNIÓ DEL PACTE DE TOLEDO
Política 16/12/2010

Els partits no arriben a cap acord sobre l'edat de jubilació

El text incorporarà a les seves recomanacions una "cua" que dirà explícitament que no hi ha consens sobre aquest punt, tot i que sí que reflectirà la necessitat d'acostar l'edat de jubilació real a la legal

Acn
2 min
Pacte de Toledo

MadridEl Pacte de Toledo elevarà al ple del Congrés un text que no inclourà un acord per augmentar l'edat de jubilació fins als 67 anys, com vol el govern espanyol, sinó que tan sols reconeixerà que els grups no han estat capaços de posar-se d'acord en aquest punt. Els partits traslladen d'aquesta manera la responsabilitat de legislar a l'executiu espanyol, que presentarà el projecte de Llei de la reforma de les pensions al mes de gener un cop consultats els agents socials. Sí que hi ha hagut acord respecte a la pensió de viduïtat, que mantindrà el caràcter de contributiva. Els partits esperen acabar de rubricar les recomanacions que es votaran en ple la setmana que ve.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El portaveu de CiU a la Comissió del Pacte de Toledo, Carles Campuzano, ha anunciat que el text inclourà una “cua” que dirà explícitament que no hi ha consens sobre l'augment de l'edat de la jubilació, tot i que el document sí que recull la necessitat d'acostar l'edat de jubilació real a la legal. Aquesta “cua” on es constata el desacord podria permetre que les recomanacions siguin aprovades per una majoria dels grups.

Segons Campuzano, sí que està “molt avançada” la recomanació sobre la pensió de viduïtat, que assumeix el compromís d'augmentar la base reguladora de la pensió de viduïtat per a les persones que tenen en aquesta pensió el seu principal ingrés. El fet que digui “principal”, i no “únic” permet que s'apliqui a aquelles persones que també reben altres ingressos menors.

El Pacte de Toledo es reunirà de nou el pròxim dimarts per acabar de signar la resta de recomanacions i elevar-les al Ple el 29 o 30 de desembre que previsiblement les aprovarà. Posteriorment el govern espanyol iniciarà una ronda de contactes amb els agents socials i presentarà el seu projecte de Llei de reforma de les pensions el 28 de gener.

stats