POLÍTICA
Política 01/05/2012

El discurs dels partits sobre peatges és el mateix quan governen que quan són a l'oposició?

El greuge comparatiu que suposen les autopistes de peatge de Catalunya respecte dels altres territoris de l'Estat és una qüestió recurrent en els programes electorals dels partits catalanistes, però ningú ho ha resolt

Ara
1 min
PEATGES, EN ALERTA  El moviment #novullpagar condicionarà avui l'operació tornada del pont amb una crida popular a no abonar el cost dels peatges.

BarcelonaLa campanya de desobediència civil contra els peatges de les autopistes catalanes ha fet aflorar les contradiccions dels partits polítics en aquesta qüestió, de la qual, durant l'última dècada, han parlat de forma recurrent en els respectius programes electorals. En aquest sentit, tots advoquen per la racionalització d'un model d'infraestructures que ha acabat esdevenint un "greuge històric", a criteri tant de CiU com del PSC, d'ICV i d'ERC, els partits catalanistes que han governat el país.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

De fet, en fer un cop d'ull als programes d'aquests partits abans, durant i després del seu pas pel govern es veuen els avenços, com a mínim limitats, en aquesta matèria. La prova és que en la majoria de casos, les propostes electorals per acabar amb aquest greuge eren les mateixes el 2003 que el 2010. En algun cas, però, s'hi detecten fins i tot discursos contradictoris.

p { margin-bottom: 0.21cm; } Podeu consultar la comparativa de programes electorals en matèria de peatges dels quatre partits que governen o han governat Catalunya a l'ARA PREMIUM.

stats