Política 26/06/2014

La Policia Nacional fa marxa enrere i permet les quatre barres al passaport del jove a qui se li havia denegat

Anthony Corey i la seva mare agraeixen als micròfons de Catalunya Ràdio el suport rebut des dels mitjans de comunicació i alguns partits polítics per resoldre el conflicte. "Estic orgullós del meu país"

Ara
1 min

BarcelonaLa Policia Nacional ha fet marxa enrere en el conflicte per les quatre barres al passaport d'un jove de 16 anys a qui, prèviament, se li havia denegat. Anthony Corey i la seva mare han explicat a 'El matí de Catalunya Ràdio' que, finalment, la policia espanyola ha rectificat la seva postura inicial i ha accedit a emetre el document amb la seva signatura original, que inclou quatre barres a la part inferior. Aquest va ser el motiu pel qual, en un primer moment, un funcionari del cos a Sabadell va denegar la tramitació del passaport del jove, malgrat que al seu DNI hi constava la mateixa firma. El funcionari va al·legar que les quatre barres simbolitzaven la senyera i que, per tant, eren un símbol polític.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El noi i la seva mare han volgut agrair als micròfons de Catalunya Ràdio el suport rebut des dels mitjans de comunicació i alguns partits polítics, especialment CiU i ERC, per resoldre el conflicte. "Semblava impossible, però ho hem aconseguit. Estic orgullós del meu país", ha conclòs el noi.

Ara, i després del que la policia espanyola qualifica de "malentès", en paraules de la mare, el noi pot disposar del document, malgrat que haurà d'ajornar el viatge que tenia previst als Estats Units fins que torni a trobar un bitllet a l'abast de les seves possibilitats.

stats