PLE DEL PARLAMENT
Política 09/05/2012

Els peatges enfronten CiU i PP durant la sessió de control al Govern

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, contesta al diputat popular Santi Rodríguez que el seu partit no pot reclamar la rebaixa dels peatges mentre el govern espanyol manté el "greuge" amb Catalunya

Oriol March
1 min

BarcelonaLa sessió de control als consellers ha començat inusitadament forta, aquest dimecres al matí. Ja en la primera pregunta hi ha hagut moments de tensió. Santi Rodríguez, diputat del PP, ha preguntat a Lluís Recoder, conseller de Territori i Sostenibilitat, quines mesures estava prenent el Govern per tal de relaxar el pes dels peatges a Catalunya. Recoder ha volgut recordar a Rodríguez que el 37,5% dels peatges de l'Estat són a Catalunya, i li ha reclamat "coherència" perquè, a parer seu, el PP no es pot queixar dels peatges mentre el govern espanyol perpetua el "greuge" català envers la resta d'Espanya.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

ERC, per mitjà del diputat Marc Sanglas, ha instat el conseller a renegociar els contractes amb les empreses concessionàries de les autopistes catalanes. Recoder li ha volgut recordar que durant els set anys de tripartit, del qual els republicans formaven part, no hi ha haver cap moviment en aquest sentit.

Alfons López Tena, diputat de Solidaritat, ha preguntat al president de la Generalitat, Artur Mas, per què el Govern va anunciar multes als conductors que s'adherissin al moviment del #novullpagar. Mas li ha contestat que és el codi de circulació que ho marca, i ha insistit que l'important és el "greuge" que pateix Catalunya en matèria de peatges.

stats