POLÍTICA
Política 26/01/2012

El ministre de Defensa anuncia que els estrangers que serveixin més de dos anys a l'exèrcit obtindran la nacionalitat espanyola

Pedró Morenés revisarà el desplegament i les missions de l'exèrcit espanyol a l'exterior

Efe
2 min

MadridEl ministre de Defensa, Pedro Morenés, ha anunciat una reducció de la despesa del seu departament i també una revisió del desplegament de l'exèrcit espanyol i l'avaluació de les missions militars a l'exterior. Morenés també ha avançat que l'Estat concedirà la nacionalitat espanyola als soldats estrangers que prestin més de dos anys de servei a les Forces Armades, un compromís del PP en el seu programa electoral. També es facilitarà que els ferits en actes de servei puguin seguir a l'exèrcit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Tot i la retallada, Morenés s'ha compromès a complir amb les obligacions adquirides amb l'OTAN, l'ONU i la UE i la "recerca incansable" del consens per aconseguir que "la política de Defensa sigui una política d'Estat".

Així ho ha posat de manifest en la primera compareixença davant el Congrés per explicar les línies bàsiques que seguirà en aquesta legislatura, entre les quals hi ha la revisió de programes d'armament, partides pressupostàries, del desplegament geogràfic de les Forces Armades, del planejament de capacitats i la replanificació de la despesa a llarg termini, d'acord amb els ministeris d'Hisenda i Indústria.

Morenés ha assegurat que aplicarà austeritat per reduir les despeses i ha avançat que revisarà programes i partides pressupostàries, i també l'estructura del ministeri i del desplegament de l'exèrcit.

Ha apostat per una planificació a 20 anys i per a això ja ha encarregat al cap d'estat major de la Defensa que elabori un estudi sobre les capacitats necessàries amb l'horitzó de l'any 2025.

El titular de Defensa ha dit que s'avaluaran les missions a l'exterior, concretament la de l'Afganistan i la del Líban.

També ha avançat que s'analitzarà el sistema d'adquisicions d'armament i parlarà amb indústries i socis per reconduir el model, sense perjudici de la seguretat, operativitat i dels interessos de la indústria.

Tots els grups han ofert la seva col·laboració per aconseguir consensos, mentre que IU-IUV-CHA ha demanat la retirada de les tropes de l'Afganistan i el tancament de les bases nord-americanes a Espanya.

stats