Política
Política 25/11/2011

El rei va fer penitència per la foto de Maragall i Carod amb la corona d'espines

Pilar Urbano explica en una entrevista a 'Público' que el monarca va fer un petó al peu al Crist de Medinacel·li per reparar la broma dels polítics catalans. La periodista també afirma que el rei es desmarca d'Iñaki Urdangarin

Ara
1 min

BarcelonaPilar Urbano, periodista i biògrafa de Joan Carles I i de la reina Sofia, assegura en una entrevista al diari Público que el monarca espanyol va fer penitència com a desgreuge per la foto que Josep Lluís Carod-Rovira i Pasqual Maragall es van fer amb la corona d'espines durant el seu viatge oficial a Jerusalem. Urbano explica que Joan Carles I és una "majestat catòlica, aquest és el seu títol, el gran maestre del Toisó d'Or, i això vol dir ser cristià i exercir-ho". La periodista, que acaba de presentar el llibre El precio del trono, relata que el rei va demanar consell al seu confessor i amic, frai Bartolomé Vicens, "molt preocupat i tocat", i que aquest li va dir que "un gest demana un altre gest". El rei va pensar llavors que per reparar aquesta acció podia anar al Crist de Medinacel·li i fer-li un petó al peu.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Durant l'entrevista, Urbano també afirma que, tot i que ella no hi era present, el monarca va comentar en un restaurant de Madrid que "aquests són assumptes d'Iñaki i no meus", en referència a les presumptes irregularitats que el seu gendre, Iñaki Urdangarin, va cometre en l'Institut Nóos. La biògrafa està convençuda que la institució monàrquica disposa dels seus propis "tallafocs per preservar-la de qualsevol alteració, perquè això no enteli el rei".

stats