Política 29/01/2013

Navarro admet que el PSC "s'està trencant" i després rectifica

"Bé potser, 'trencar' és una paraula massa dura. Volia dir que apareixen discrepàncies. Ha sigut una expressió, potser, poc afortunada", ha dit el primer secretari a Catalunya Ràdio

Ara
2 min
GABINET DE CRISI  Pere Navarro va reunir ahir l'executiva del PSC per donar una resposta als cinc diputats que es van negar a votar en contra de la sobirania.

BarcelonaEl primer secretari del PSC, Pere Navarro, ha admès en una entrevista a Catalunya Ràdio que les diferències sobre el dret a decidir entre els líders socialistes catalans estan afectant l'estabilitat del partit. El PSC "s'està trencant", ha arribat a dir Navarro. "Els grans partits de Catalunya s'estan trencant. El PSC n'és un exemple, i CiU, un altre". De seguida ha rectificat i ha dit que no ho volia dir així: "Bé potser, 'trencar' és una paraula massa dura. Volia dir que apareixen discrepàncies. Ha sigut una expressió, potser, poc afortunada". Navarro ha afegit que té "el convenciment" que "el partit no es trencarà". "Existeixen posicions discrepants, però faré tots els esforços de diàleg perquè tothom se senti bé dins el partit. Tot i així, estic convençut que el PSC no es trencarà", ha dit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El primer secretari del PSC insisteix que la multa als diputats crítics que van decidir no participar en la votació de la declaració de sobirania del Parlament per no haver-hi de votar en contra, com va ordenar la direcció socialista, forma part de les regles del partit "acordades entre tots". Ha dit, però, que en cap moment va pensar en l'expulsió. Navarro ha tret ferro a la tensa reunió d'ahir de l'executiva del partit. "Mai com ara al PSC s'havia escoltat i s'havia dialogat. Vam dialogar durant quatre hores; aquestes reunions abans no es feien", ha remarcat. Navarro ha qualificat d'"intensa" la reunió, tot i que ha assegurat que no va detectar "discrepàncies profundes" amb el sector crític, al qual ha recordat que va participar tant en la configuració del programa electoral com en el debat intern del grup parlamentari en què es va decidir l'orientació del vot.

Navarro també assegura que el secretari general del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, no li ha donat "cap instrucció" sobre la posició del PSC sobre el dret a decidir. De fet, ha recordat que els socialistes espanyols no comparteixen la visió de la direcció del PSC sobre el tema, tot i no haver qüestionat el text votat pel PSC al Parlament, alternatiu al que va aprovar la cambra amb els vots de CiU, ERC, ICV-EUiA i un diputat de la CUP. El primer secretari del PSC ha remarcat que treballen conjuntament a l'Espanya federal i que no existeixen gaires diferències en els temes principals, a excepció de l'aposta dels socialistes catalans pel dret a decidir exercit a través d'un referèndum legal i acordat amb l'Estat, que el PSOE rebutja.

stats