Política 04/08/2012

Navarro retreu a Maragall que no defensés el seu model de pacte fiscal al Consell Nacional del PSC

El primer secretari dels socialistes demana que no es faci notícia d'un tema "que té la importància que té" al costat de la situació econòmica actual

Acn
2 min

El VendrellEl primer secretari del PSC, Pere Navarro, ha retret aquest divendres a Ernest Maragall que no defensés el seu model de pacte fiscal al Consell Nacional del Partit i que optés per trencar la disciplina de vot al Parlament. "Respecto personalment i políticament Ernest Maragall però, en la meva opinió, és allà on hauria d'haver defensat les seves idees", ha afegit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En qualsevol cas, Navarro ha demanat que no es faci notícia d'un tema "que té la importància que té al costat d'una situació com la que tenim a la nostra societat". El líder dels socialistes catalans ha reiterat que el PSC defensa "el millor model de finançament i no el del xoc de trens, que només interessa a determinats sectors". Navarro ha retret al Govern que hagi mostrat "molt poca predisposició" d'arribar a un ampli consens en la negociació del pacte fiscal i ha defensat que el PSC va ser l'únic partit que va presentar un model per millorar "realment" el finançament de Catalunya.

"Vam optar per defensar un model que no fos el model federal, vam triar ser coherents, la pressió era enorme, però ningú ens dirà que perquè no defensem un determinat model, no serem tan bons catalans com la resta", ha afegit.

El primer secretari del PSC ha insistit que el seu partit defensa "el model del millor finançament i no del xoc de trens que només interessa a determinats sectors per tenir més suports electorals". "Per tant, sincerament, qui vol el millor per Catalunya som nosaltres", ha defensat.

Al mateix temps, ha assegurat que "mai s'ha fet tant per Catalunya com en els dos governs presidits per Pasqual Maragall i José Montilla -qui també ha estat present en l'acte d'aquest divendres a la nit al Vendrell amb militants del Baix Penedès-. "No hem de tenir complexes, que no ens robin el catalanisme ni la bandera, la llibertat, que no ens posin la por al cos", ha etzibat.

stats