Política 10/04/2015

Pablo Iglesias carrega contra el programa de C's per haver "satisfet" Aguirre, Rosell i les empreses de l'Íbex-35

El líder de Podem assegura que la formació de Rivera és una opció de "recanvi" polític que preten implantar mesures que "no han funcionat"

Europa Press
3 min
Pablo Iglesias en una imatge d'arxiu /ARA

MadridEl secretari general de Podem, Pablo Iglesias, ha carregat aquest divendres de nou contra Ciutadans en no considerar "bona notícia per al canvi" que Esperanza Aguirre, les empreses de l'IBEX 35, o el president de la CEOE, Joan Rosell, estiguin "tan contents" amb el programa econòmic de ciutadans. "Crec que el canvi passa per dir una cosa molt senzilla: les polítiques que s'han aplicat fins ara no han funcionat. Cal fer una altra cosa. Si no, no hi ha canvi", ha assegurat Iglesias en declaracions recollides per Europa Press.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Podem ha canviat aquesta setmana l'actitud que des de fa mesos mantenia respecte al partit liderat per Albert Rivera, i que es caracteritzava per evitar qualsevol tipus de crítica. En contrast amb aquesta estratègia, Iglesias ja va assegurar dilluns passat que mentre Podem representa el canvi polític, Ciutadans no suposa més que el "recanvi". Aquest divendres, Iglesias s'ha centrat en assenyalar que "no és bona notícia" que Aguirre, Rosell i els empresaris de l'IBEX 35, "que moltes vegades estan en les Sicav o no paguen impostos", estiguin "tan contents" amb les propostes econòmiques del partit de Rivera.

"Winter is coming per al PP", "Veig Rajoy molt nerviós i preocupat"

Iglesias també ha assegurat que és "bo que hi hagi diferents opcions", encara que ha recordat que Podem s'equivocarà "d'adversari". "El nostre adversari és el PP. En qualsevol cas, en política és molt difícil satisfer a tothom", ha postil·lat el secretari general de la formació. Referent a això, ha assegurat que al president del Govern i del PP, Mariano Rajoy, "se'l nota nerviós". "Winter is coming per al PP", ha afegit, i alhora ha aprofitat per criticar que "mentre que alguns recluten als seus candidats entre tresorers imputats", ells confien "en ciutadans i candidats professionals que no porten vint anys ocupant una butaca" .

"La política és massa important com per deixar que te la facin els 'Bárcenas', els 'Granados' o els 'aguirres', que són els que ens han portat al desastre. Veig al senyor Rajoy molt nerviós i molt preocupat", ha insistit Pablo Iglesias.

González i Aznar, "d'acord en moltes coses"

Iglesias també ha criticat que els dos exmandataris "estiguin últimament d'acord en moltes coses", en resposta a la seua opinió al respecte de la Declaració de Panamà a la qual s'han sumat els expresidents del Govern Felipe González i José María Aznar, mitjançant la qual denuncien la "greu alteració democràtica i constitucional" que pateix Veneçuela. "També estan d'acord en estar en els Consells d'Administració i en què hi ha d'haver un govern de gran coalició", ha criticat. Tanmateix, el líder de Podem ha evitat posicionar-se de manera concreta: "Si jo sóc president i hi ha una resolució que és correcta i defensa els interessos d'Espanya, de la democràcia i dels drets humans, és clar que ho signaré", ha assenyalat, sense aclarir què faria en cas que es tractés concretament de l'esmentada declaració.

El secretari general ha asseverat que en Podem són "absolutament contundents" quan el govern veneçolà "fa alguna cosa malament". També ha volgut referir-se als negocis armamentístics que el govern espanyol comparteix amb el veneçolà: "Ja vaig dir que em sembla fatal que es detingui un alcalde, amb total contundència. Defensa dels Drets Humans, i quan algú fa alguna cosa malament, cal dir-ho, i nosaltres ho diem. No són contundents els que venen material antiavalots a aquest govern i els que han fet contractes militars". "Ningú ens agafarà per ambigüitats. Quan es produeixen violacions dels Drets Humans o situacions que no ens agraden com demòcrates és clar que les condemnarem. Això sí, els que hauran d'aclarir les seves contradiccions són aquells que estan encantats de fer negocis amb el Govern de Veneçuela, de vendre material militar i antiavalots i després ploren llàgrimes de cocodril. Nosaltres no som així ", ha volgut insistir Iglesias.

Al respecte del rescat dels espeleòlegs que van perdre la vida al barranc de l'Atles marroquí, el líder de Podem ha mostrat en primer lloc la seva solidaritat amb les famílies dels morts, i a continuació ha criticat l'"enorme ineficàcia de les autoritats marroquines". "Tant de bo es puguin articular mecanismes perquè el nostre Govern, independentment del color polític, compti amb millors mecanismes de coordinació amb les autoritats d'altres països quan es tracti de rescatar ciutadans espanyols", ha afegit.

stats