Política 27/04/2015

Podem inclou mesures als programes autonòmics perquè els petits empresaris reestructurin el seu deute amb els bancs

La formació proposa modificar la llei de consumidors perquè els actors siguin considerats usuaris i puguin acollir-se a la normativa

Europa Press
2 min
Míting de Podem a Barcelona, imatge d'arxiu /ARA

MadridPodem inclourà al seu programa per a les properes eleccions autonòmiques a l'Estat una proposta per permetre que els petits i mitjans empresaris puguin renegociar els seus deutes amb les entitats financeres i aconseguir una reestructuració, un quitament o fins la cancel·lació d'aquest deute, que contemplaria la possibilitat de la dació en pagament.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons ha explicat aquest dilluns en roda de premsa el secretari de Relació amb la Societat Civil de Podem i portaveu de l'executiva estatal, Rafa Mayoral, aquest procediment es desenvoluparia a través d'una modificació de la llei de consumidors, la competència de la qual és de les comunitats autònomes, per permetre que els petits i mitjans empresaris siguin considerats com usuaris, i no com professionals, en la seva relació amb les grans empreses i les entitats financeres.

"Creiem que en aquest moment se segueix condemnant a deutes perpètues que deriven de procediments judicials i incompleixen la normativa europea. Posarem totes les mesures institucionals per acabar amb aquesta situació. Creiem que des de les comunitats autònomes existeix un marc jurídic derivat de la legislació en matèria de consumidors ", ha explicat Mayoral.

Aquest "procediment simplificat de reestructuració de deute, quitament i cancel·lació" pretén oferir una solució "més senzilla" que "les dotze proves d'Astèrix" que segons Podem suposen les mesures proposades pel govern espanyol en aquesta matèria. A aquest procediment es podrien acollir tant els particulars, per exemple per aconseguir renegociar el seu crèdit hipotecari, com els petits i mitjans empresaris.

La mesura s'explicitarà al programa autonòmic que Podem té previst fer públic el proper 5 de maig, en el qual també s'inclourà "la paralització dels desallotjaments forçosos sense alternativa habitacional", per complir amb la normativa i les sentències europees. "Es donaran instruccions precises als serveis socials perquè puguin comparèixer en els procediments en els que puguin impedir la pèrdua del primer habitatge i es puguin impedir desallotjaments forçosos sense alternativa habitacional, perquè immediatament aquests procediments es puguin paralitzar ", ha afegit Mayoral.

stats