Política 08/03/2015

Podem admet que va ser un error parlar d'"odi" a Mas però acusa CDC de voler "tapar" la corrupció

El partit reconeix que l'expressió que va utilitzar Gemma Ubasart va ser "desafortunada", però creu que els convergents l'han intentat aprofitar amb una "desmesurada reacció" que els serveix de "cortina de fum" per ocultar els seus problemes amb la justícia

Ara
1 min
Gemma Ubasart va intervenir en el míting de Pablo Iglesias a Barcelona, al desembre.

BarcelonaPodem Catalunya ha admès que la seva secretària general, Gemma Ubasart, no va estar encertada a l'hora de parlar d'"odi" a Artur Mas, però alhora ha acusat Convergència d'aprofitar-se'n per intentar "tapar" els casos de corrupció que l'afecten. La polèmica arrenca d'unes paraules d'Ubasart al diari 'El Periódico' dimecres passat: "Després del 9-N, Mas va tenir un mes de glòria, però en el míting de la Vall d'Hebron [al desembre, amb Pablo Iglesias] vam veure l'odi que desperta la seva persona, i aquest odi contra Mas és el que utilitzarem contra ell en la campanya", va dir. Dissabte, el consell nacional de CDC replicava amb un atac a Podem.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Aquest diumenge, Podem ha emès un comunicat en què reconeix que "Ubasart va fer servir un mot desafortunat: "odi". "Moltes altres paraules, com 'malestar', 'irritació' o 'desencís' haurien expressat més acuradament allò que volia transmetre", afegeix. Tot i això, "Podem considera absolutament fora de lloc la desmesurada reacció que CDC, els seus dirigents i alguns dels seus intel·lectuals, militants i seguidors van tenir".

A parer seu, davant els "greus problemes de corrupció que l'assetgen", com el cas Pujol, el cas Palau o els afers que afecten el diputat Xavier Crespo o el president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, Convergència ha intentat llançar "una cortina de fum contra Podem aprofitant unes declaracions tan desafortunades com tretes de context".

stats