Política 08/10/2016

Puigdemont es reunirà dilluns amb Pablo Iglesias a Madrid

Serà una reunió privada entre els dos líders polítics

Ara
1 min
Puigdemont i Iglesias, abans de reunir-se

BarcelonaEl president de la Generalitat, Carles Puigdemont, es reunirà aquest dilluns a Madrid amb el secretari general de Podem, Pablo Iglesias, segons han confirmat fonts pròximes als dos líders polítics. Serà una reunió privada aprofitant la visita de Puigdemont a la capital de l'Estat, on al matí participarà en un esmorzar informatiu organitzat per l'agència Europa Press.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La reunió de Puigdemont i Iglesias arriba, precisament, quan a Catalunya els 'comuns' i l'independentisme comencen a definir plegats un horitzó de referèndum. L'aprovació de les resolucions vinculades al procés sobiranista durant el debat de política general ha estat el primer capítol d'un acostament que ja va començar a entreveure's en el debat de la qüestió de confiança i que es va evidenciar amb les votacions del debat de política general. Aquesta mateixa setmana, el líder d'En Comú Podem, Xavier Domènech, també ha mostrat la predisposició de la confluència a parlar d'un referèndum vinculant amb reconeixement internacional.

Fonts de la Generalitat i de Podem expliquen que Puigdemont i Iglesias conversen sovint telefònicament. La reunió d'aquest dilluns s'ha organitzat precisament en una d'aquestes trucades, aprofitant el viatge que Puigdemont ja tenia previst a Madrid. L'última trobada pública entre el president del Govern i el líder de Podem va tenir lloc al Palau de la Generalitat el 8 d'abril.

stats