Política 26/08/2015

El 27-S es podran votar fins a 43 candidatures, 36 menys que en les últimes eleccions al Parlament

Corresponen a 12 partits, perquè totes les formacions concorren a les quatre demarcacions excepte Escons en Blanc (només es presenta a Girona) i Pirates de Catalunya (només a Lleida i Girona)

Ara
1 min

BarcelonaA les eleccions del 27-S s'hi presenten 43 candidatures, fins a 36 menys que als comicis catalans anteriors celebrats el 25 de novembre del 2012. En realitat, però, aquestes 43 candidatures corresponen a només 12 partits, perquè tots els partits es presenten a les quatre demarcacions catalanes excepte Escons en Blanc (només es presenta a Girona) i Pirates de Catalunya (només a Lleida i Girona).

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així, es presenten a les quatre províncies catalanes la CUP, Catalunya Sí que es Pot, Ciutadans, Junts pel Sí, PSC, PP, Unió, Guanyem Catalunya, PACMA i Recortes Cero.

Segons publica avui el 'Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya' (DOGC), a Barcelona s'ha passat de 24 a 10 candidatures; a Tarragona de 19 a 10; a Girona, s'han reduït de 18 a 12; i a Lleida, de 18 a 11. Han deixat de presentar-se partits com Plataforma per Catalunya, Solidaritat per la Independència, UPyD, Farts.cat, el Partit Republicà d'Esquerra (PRE), Socialistes i Republicans (SiR), Unificació Comunista d'Espanya i Via Democràtica.

Els partits podran corregir les irregularitats que detectin les juntes electorals provincials durant els dies 29 i 30 d'agost, i l'endemà mateix, el dia 31 d'agost, les juntes provincials proclamaran oficialment les candidatures definitives que seran publicades al DOGC l'1 de setembre.

stats