LLUITA ANTITERRORISTA
Política 12/04/2011

La policia confisca prop de 1.000 quilos d'explosius a ETA

Els dos detinguts eren membres no fitxats per part de les forces de l'ordre

Agències
1 min

BarcelonaLa Guàrdia Civil ha trobat avui més de 850 quilos d'explosius, que ocultaven els dos detinguts aquesta matinada a Legorreta (Guipúscoa), a la casa que han registrat en el marc de l'operació policial que ha permès detenir d'aquests dos presumptes membres de l'aparell logístic d'ETA.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així ho han indicat a Efe fonts de la lluita antiterrorista, que han precisat que els agents han trobat 850 quilos de nitrat amònic i tretze quilos i mig de pentrita. Les mateixes fonts han destacat la importància d'aquestes trobades, ja que es tracta d'un dels polvorins d'ETA més grans localitzats a Espanya.

A més de l'explosiu, els dos presumptes etarres amagaven també detonadors i documentació relacionada amb l'organització terrorista, així com 100 litres de combustible.

L'operació, en què han participat més de 200 agents de la Guàrdia Civil i que coordina el jutge de l'Audiència Nacional Fernando Grande-Marlaska, continua oberta. Aquest mateix matí el ministre de l'Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba mostrava la seva confiança que en els registres practicats es trobessin proves addicionals a les que ja es tenien per a procedir a la detenció dels dos presumptes etarres.

Els arrestats són els germans Aitor i Igor Esnaola Dorronsoro, de 40 i 36 anys respectivament, presumptes membres "legals"-no fitxats per la Policia-d'ETA, als quals s'acusa de constituir el "comando Erreka", que s'encarregava d'emmagatzemar i distribuir explosius, armament i altres materials als comandaments de l'organització terrorista.

Un d'ells, José Aitor Esnaola Dorronsoro, propietari del mas en el qual s'han trobat els explosius, està sent traslladat a Madrid on estarà en dependències de la Guàrdia Civil fins que passi a disposició judicial.

stats