Política
Política 06/12/2011

La classe política espanyola celebra el Dia de la Constitució al Congrés

Els partits nacionalistes són els grans absents a la celebració. La foto més esperada és la de Zapatero i Rajoy, en la primera trobada pública des de les eleccions del 20-N

Efe
1 min

MadridEl Congrés de Diputats acull aquest dimarts l'acte central del 33è aniversari de la Constitució espanyola, que per primer cop se celebrarà amb les Corts dissoltes. La jornada estarà marcada per l'absència dels líders de la majoria de formacions nacionalistes, entre els quals, el president de la Generalitat, Artur Mas.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'acte serà l'últim del president sortint, José Luís Rodríguez Zapatero, i el primer del cap de l'executiu entrant, Mariano Rajoy. De fet, són els protagonistes de la fotografia més esperada de la jornada, en la primera trobada pública després de les eleccions espanyoles.

El president del Congrés, José Bono, i el president del Senat, Javier Rojo, rebran els convidats a partir de les 11.40 h. Després, el president del Congrés pronunciarà un breu discurs i es donarà pas a un còctel al Salón de los Pasos Perdidos.

La cambra baixa ha emès unes 1.500 invitacions i ha mantingut la carpa del pati principal que s'utilitza en les jornades de portes obertes, enguany folrada amb els colors de la bandera nacional.

La celebració culminarà amb el tradicional dinar que el president de les Corts ofereix cada 6 de desembre, amb l'assistència d'expresidents del Congrés. En aquesta ocasió, José Bono compartirà estovalles amb Rodríguez Zapatero i Mariano Rajoy.

Després de l'acte d'avui, la següent cita del calendari polític serà el proper 13 de desembre, quan se celebrin les sessions constitutives del Congrés i el Senat.

stats