Política 08/05/2012

"El portaveu del Govern és un ploramiques": l'espiral de retrets CiU-PP en 10 frases

Els portaveus parlamentaris de les dues formacions intercanvien retrets a tomb de l'autogovern i el tracte que el govern de Rajoy dispensa a Catalunya

G.c. / M.c.
2 min

BarcelonaA 600 quilòmetres de distància les coses es veuen amb una altra òptica. Si la vicepresidenta del govern del PP, Soraya Sáenz de Santamaría, intentava imprimir un to conciliador en la seva intervenció per tancar el congrés del PP català del cap de setmana passat, la distància curta fa que la temperatura entre PP i CiU mantingui la tendència a l'alça. L'ofensiva recentralitzadora de Madrid i la contraofensiva del Govern, i el rescat de Bankia en contraposició amb la caiguda estrepitosa de les inversions de l'Estat a Catalunya han sigut els ingredients perfectes per a un dimarts calent, amb durs retrets entre el portaveu de CiU al Parlament, Jordi Turull, i el del PP, Enric Millo. Tot seguit en destaquem una desena:

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Enric Millo, sobre la roda de premsa del portaveu del Govern, Francesc Homs, en què ha anunciat la contraofensiva del Govern per defensar l'autogovern:

  1. "El portaveu del Govern, Francesc Homs, és un actor fluixet, sobreactuat, que ha creat una obra de teatre per generar una gran mentida".
  2. "És lamentable que el Govern, en lloc de fer la seva feina, es dediqui a aquesta obra de teatre de mal gust per construir una mentida".
  3. "És més fàcil queixar-se que fer la feina, plorar que treballar, i per això hi ha tants ploramiques al Govern" (en referència a Homs).
  4. "Si el temps que dediquen a fer-se la víctima el dediquessin a treballar no tindríem la situació que tenim".
  5. "El govern de CiU està instal·lat en la convicció de les pròpies mentides i en una ficció delirant".
  6. "CiU Governa la Catalunya oficial. La Catalunya real no té govern".

Jordi Turull, sobre l'ofensiva del govern de Mariano Rajoy i el paper que hi té el PP català:

  1. "Amb l'excusa de l'economia, volen retallar l'autonomia".
  2. "No tenim vocació de ser un servei de majordomia de l'Estat a Catalunya. Tenim vocació de govern d'una nació. No som el majordom de ningú".
  3. "Espanya ha d'entendre que a base d'ofegar Catalunya s'ofega a ella mateixa".
  4. "Seria molt fort que amb els diners de l'espoli fiscal salvessin Bankia".
stats