Política 14/10/2016

La portaveu de Salut de Junts pel Sí carrega contra el conseller Comín

"La seva àrea d'influència ve més marcada per acontentar l'esquerra que el pacient", diu Montse Candini

Ara
2 min
La portaveu de Salut de Junts pel Sí carrega contra Antoni Comín

BarcelonaLes diferències entre el Partit Demòcrata i Esquerra pel model sanitari han provocat alguna divisió de vot en el Parlament, però fins ara les dissensions afectaven l'anterior Govern i no la tasca del conseller Antoni Comín. Montse Candini, portaveu de Junts pel Sí a la comissió de Salut, però, ha mostrat la seva disconformitat amb la labor de Comín en una entrevista publicada ahir a la web Redacción Médica. "Té una gran trajectòria política però la seva àrea d'influència ve més marcada per acontentar l'esquerra que el pacient", valora Candini, integrada en la direcció del PDECat. La diputada, això sí, defensa que Comín l'ha "escoltat sempre".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La portaveu de Junts pel Sí també nega que hi hagi hagut privatitzacions, precisament un dels punts de fricció entre els dos socis de la coalició: "La privatització de la sanitat catalana no és real, és un relat instal·lat en el discurs que no m'agrada gens", diu, i argumenta que s'ha de parlar "d'assistència al pacient" i no de titularitat. "Les ideologies molt rígides no garanteixen això", exposa Candini.

La dirigent de l'antiga Convergència defensa que, tot i les divergències a Junts pel Sí sobre el model sanitari, el programa electoral marca el punt d'unitat entre ERC i el PDECat. "El nostre objectiu és el procés cap a la independència, cosa que no significa que hàgim de renunciar als nostres diferents punts de vista.

El conseller Comín, per la seva banda, ha respost Candini que no és incompatible "ser d'esquerres i estar preocupat pel pacient". En una entrevista a l'ACN, ha considerat que tradicionalment les esquerres "sempre s'han preocupat pel més dèbil" i, anant més enllà, s'ha mostrat convençut que segur que Candini està "molt penedida" d'haver pronunciat aquesta frase. Comín també ha donat per fet que el sector sanitari sap que té "una obsessió única", que és millorar l'assistència a Catalunya.

Comín replica: "No és incompatible ser d'esquerres i estar preocupat pel pacient"

El conseller de Salut, Toni Comín, creu que no és incompatible ''ser d'esquerres i estar preocupat pel pacient'' sinó tot el contrari, perquè recorda que les esquerres sempre s'han preocupat pel més dèbil. En una entrevista a l'ACN, Comín s'ha mostrat convençut que Candini està ''molt penedida'' d'haver pronunciat aquesta "desafortunada" frase.

Comín ha assegurat que el sector sap que ell ''té una obsessió única'' per millorar l'assistència a Catalunya, una "única motivació" que justifica les renúncies familiars, per exemple, que suposa acceptar un càrrec com el de conseller.

El titular de Salut ha reconegut tenir bona relació amb Montserrat Candini.

Crítiques d'ERC

Les paraules de Candini també han indignat el portaveu adjunt d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián. En un tuit en què adjuntava les respostes, el republicà ha aclarit irònicament que Candini no és del PP i ha sentenciat: "La deslleialtat més total i absoluta feta resposta"

stats