Política 31/01/2014

A l'alcalde de Valladolid li produeix "vergonya" que diguin que abans d'Espanya existien altres nacions

León de la Riva carrega contra les polítiques de Montoro a la inauguració de la convenció del PP

M. Eugènia Quetglas
1 min

ValladolidNomés començar la convenció del PP a Valladolid, l'alcalde de la ciutat, Javier León de la Riva, el primer que ha intervingut al conclave popular, ha aprofitat per carregar contra el procés sobiranista català. "Em produeix vergonya que algú digui que abans de la nació espanyola hi havia altres nacions en aquest territori", ha etzibat l'alcalde sense voler burxar més la ferida. No perquè no en tingués ganes, sinó perquè considera que és un paper que li toca a la presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

No obstant, ha ficat el dit dins altres ferides. Primer ha deixat caure que "amb José María Aznar el govern d'Espanya va viure els millors anys que es recorden en democràcia", i després s'ha recreat contra les mesures d'austeritat del ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro.

L'alcalde de Valladolid ha iniciat el seu discurs demanant perdó, amb ironia, per no haver pogut posar la calefacció "pels carrers de la ciutat" per les restriccions d'Hisenda. El president espanyol, Mariano Rajoy, ha rigut. El que no s'ha vist ha sigut la cara que ha posat quan León de la Riva s'ha atrevit a demanar-li, en nom de tots els alcaldes espanyols, que revisi a la baixa tot l'IVA cultural. L'edil considera que està molt bé que hagi abaixat l'impost de les obres d'art, però creu que és molt important que "tothom" pugui accedir a una sala de cine, al teatre o a un concert.

stats